sobota, januar 03, 2015

Blamaža nacionalne RTV hiše!

Za povečavo kliknite na fotografijo
Spominjam se. kako se je nekoč v šoli pri predmetu pisarniškega poslovanja, predavatelj trudil, da bi nam v naše trde betice zabil občutek odgovornosti do videza dokumenta, ki ga ustvarimo in komu pošljemo.

Med vsem ostalim pomembnim, na kaj bi morali biti še posebej pozorni, je  ob lepem in pravilnem videzu dokumenta, neprestano  poudarjal skrb in odgovornost za lep slovenski jezik in slovnično pravilnost besedila.

Nikoli namreč predavatelj ni pozabil dodati, da je dokument, ki ga damo iz rok, kot naša osebna fotografija. Kakršen je dokument, takšni pač smo. Videz ne vara!

In kaj si naj sedaj mislimo o avtorju ali avtorici gornjega dokumenta, ki je opremljen z glavo naše nacionalne TV hiše? Kaj naj si mislimo tudi o šefu avtorja oziroma avtorice tega pisarniškega skrpucala in kaj o instituciji v kateri takšne dokumente ustvarjajo in jih razpošiljajo svojim poslovnim in drugim partnerjem?

S svojim obveznim plačevanjem RTV naročnine zagotavljamo službo ter plačo tudi takšnim polpismenim zaposlenim v javnem zavodu RTV Slovenija. Na zavodu za zaposlovanje pa je prijavljenih kar nekaj tisoč zelo pismenih in tudi odgovornih mladih, ki kakšnega takšnega izdelka nikoli ne bi dali iz rok ali celo v imenu svojega uglednega delodajalca razposlali poslovnim in drugim partnerjem. Res ni razloga za trditve, da v javnem sektorju ni potrebe po kakšni temeljiti kadrovski reformi, v kateri bi vsaj nesposobne zamenjali s sposobnimi, če že  obstoječega števila zaposlenih ni mogoče občutno zmanjšati. Gospe šefice in gospodje šefi na RTV Slovenija, sedaj ste pa vi na vrsti, da k vsemu temu nekaj porečete. Želel bi si, da vsaj vi niste takšni kot je izdelek vaše sodelavke oziroma sodelavca in da to ni tudi podoba vas ter vašega ( in našega ) javnega RTV zavoda.


2 komentarja:

  1. Dokument ni avtentičen, ker manjka podpis, ime in priimek osebe, ki naj bi ga podpisala. Zato takih podtikanj ne komentiram!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kdo pa pravi, da moraš kaj komentirati? To, da na fotokopiji ni viden podpisnik še nič ne pomeni, ter ne dokazuje ponaredka, ker se je tisti, ki je kopiral, zbal določil Zakona o varstvu osebnih podatkov ter ime in priimek podpisnika namerno zakril oziroma odrezal.

      Izbriši