torek, julij 22, 2014

Vojaška učinkovitost naših svetovnih političnih in vojaških prijateljev ter zaveznikov!

Izraelci vzamejo vsako stvar zelo resno in zadane naloge opravijo skrajno učinkovito. Ob tihi podpori svojih velikih ter zvestih zaveznikov v ZDA in EU so se odločili, da palestinsko Gazo temeljito očistijo vseh teroristov. V le slabih dveh tednih učinkovite vojaške akcije so uspeli pobiti že več kot 570 teroristov od katerih jih je bilo le manjše število v uniformah palestinskih vojaških formacij.
Velika večina ostalih pobitih so bili očitno "teroristi v ilegali" ali dobro prikriti ter zvito zamaskirani v dojenčke, male otročiče, mladostnike, ženske, invalide, starke in starčke, kar pa naših vrlih politično vojaških izraelskih prijateljev seveda ni zmedlo in so jih takoj prepoznali ter učinkovito likvidirali.

Prav danes se v Izraelu in Gazi mudi visoki  predstavnik glavnega režiserja teh in drugih krvavih morij in zločinskih zgodb po svetu, ki naj bi ponovno ponudil predlog rešitve kot to počne že vse tam od začetka petdesetih let prejšnjega stoletja. Soldatesko, ki tako nemilosrčno mori vse od dojenčkov pa do starcev in njenih državnih politikov, ki jo usmerjajo in ji to morijo narekujejo, ni mogoče imenovati drugače kot zločinska. Hinavsko zločinski pa so tudi vsi svetovni politiki vlad držav "demokratičnega sveta" ter mednarodne organizacije, ki takšno zverinsko početje izraelski politiki in soldateski dovoljujejo, ga podpirajo ali tiho celo vzpodbujajo. Nič kaj veliko boljši od slednjih pa niso tudi vsi tisti, ki ob teh več desetletij trajajočih grozodejstvih molčijo, si zaradi svojih ekonomskih ali političnih egoističnih interesov zatiskajo oči, lažejo svoji domači javnosti ter cenzurirajo lastne medije in tako prikrivajo razsežnosti teh zločinov, ki jih izvaja Izrael v Palestini in na območju Gaze.

Se vam žrtvi izraelskega državnega terorizma na gornjih fotografijah in umorjeni  pred dnevi v Gazi,  zdita res vsaj malo podobni nevarnima Palestinskima teroristoma? Takšnih nesrečnih fotografij kroži po internetu na raznih omrežjih veliko in največ jih niso posneli novinarji državnih medijev iz držav EU ali ZDA, temveč predstavniki raznih nevladnih humanitarnih organizacij in zgroženi posamezniki, ki so jih izraelski zločini nad civilnim prebivalstvom Gaze globoko pretresli. So ti umorjeni otročiči, njihove matere, očetje in dedki ter babice v Gazi res toliko manj pomembni od nesrečnih otročičev ter njihovih staršev, babic in dedkov umorjenih s sestrelitvijo malezijskega potniškega letala nad vzhodom Ukrajine? Vse nedolžne žrtve slaboumnih in do konca pokvarjenih političnih, vojaških ter kapitalskih elit držav tako imenovanega zahodnega sveta, si zaslužijo našo enako pozornost in njihovi morilci obsodbo. Ljudi v Gazi mori isti morilec, ki je pomoril potnike v sestreljenem letalu. Razlika med žrtvami je le ta, da nas z umorjenimi v Gazi ne vežejo kake posebne vezi kot s tistimi umrlimi v malezijskem letalu, ki pa so "naši", Evropejci ali Avstralci in torej zahodnjaki.po našem egoističnem razumevanju delitve žrtev.

Kdo prav zverinsko pobija Palestince v Gazi seveda vemo in oportunistično molčimo. In tako molčali bomo verjetno vse tako dolgo dokler na takšnih fotografijah ne bomo zagledali svojih lastnih vnukov in vnukinj, očetov in mater ter svojih dedkov in babic. Vendar bo takrat že prepozno in naših bolečine polnih krikov ne bo nihče želel slišati in naše solze ne bodo nikogar ganile. Kdo in zakaj je umoril nesrečne potnike v malezijskem letalu, pa dovolj natančno ne vemo in veliko vprašanje je, ali bomo vse okoliščine tega žalostnega dogodka sploh kdaj poznali..Vemo pa to, da so morilci isti, ki vsi pobijajo iz enakih motivov in razlogov in da smo tudi mi že jutri lahko njihove žrtve.











1 komentar:

  1. Te vojne v Gazi seveda niso učinkovite. Je pa nekaj drugega zelo učinkovito s strani Izraela. Zahodni Breg so že skoraj popolnoma kolonizirali. Še malo in nihče več ne bo govoril o samostojni palestinski državi, ker bodo Palestinci preprosto izginili med izraelskimi naselji. Izraelci nekako ponavljajo ameriško kolonizacijo prej indijanskih področij. Potrebujejo še nekaj desetletij in imeli bodo čist Izrael. In mi vsi skupaj bomo zaradi pokvarjene politike v Evropi in ZDA temu priča.

    OdgovoriIzbriši