petek, september 28, 2012

Vinko Gorenak s svojo grožnjo izrečeno doma povzročil pravi vihar v mednarodnih diplomatskih krogih!


 V oddaji Pogledi Slovenije so obudili spomin na Gorenakove besede, izrečene v ponedeljek na seji državnega zbora med odgovarjanjem na poslanska vprašanja. Takrat je dejal, da je njegova naloga, da od vseh, ki preiskujejo ta dejanja, zahteva hitrejše, boljše in učinkovitejše delo. “Nekaj ste že videli. Začelo se je v Mariboru. Obljubljam vam, da se bo nadaljevalo. Bliža se čas resnice, vsaj za tiste, ki bodo prvi na vrsti. Vrsta pa bo dolga. Za tiste, ki so državo pokradli, bodo stekli procesi«, je še povedal.

Ko so premiera Janeza Janšo, ki se nahaja v ZDA, seznanili z grožnjami njegovega ministra za policijo in tožilstvo Vinka Gorenaka, je po poročanju tajnih in neimenovanih ter dobro obveščenih virov, takoj zaprosil za politični azil v ZDA. Azil naj bi mu baje brez vseh omejitev in pogojev ponudila Nigerija, pa se ji je Janša zaenkrat vljudno zahvalil in dejal, da bo o ponudbi res temeljito premislil. Priložnost za dodelitev politično ekonomskega azila Janši naj bi baje želel izrabiti tudi Kuvajt, ki pa je postavil pogoj, da mora s sabo obvezno pripeljati glavno ideologinjo slovenske desnice Majo Sunčič, da bi jim pomagala pred mednarodno in predvsem zahodno javnostjo satanizirati Iran in njegovo vodstvo. To ponudbo Kuvajta naj bi Janša takoj kategorično zavrnil, ker se je bal reakcije svoje Urške, ki naj bi imela njegovih nekdanjih in sedanjih ženskih oboževalk že krepko preko glave.

S tajno diplomatsko pošto pa naj bi Janši ponudbo za dodelitev azila poslali tudi Albanija in najbolj demokratična in razvita balkanska država v nastajanju Kosovo. Ko je predsednik generalne skupščine OZN srbski diplomat Jeremič bil  seznanjen s ponudbo Kosova Janši, je takoj obvestil generalnega sekretarja OZN, da bo v primeru, če Janša res tam na Kosovu dobi politični azil ter tja tudi odide,  bo Srbija to svojo nekdanjo južno pokrajino takoj priznala kot neodvisno in mednarodno priznano državo. Ko so diplomati v OZN Jeremiča vprašali odkod ta nenadna sprememba v odnosu Srbije do Kosova, jim je odgovoril, da je Srbija demokratična država in usmerjena v EU integracije in če si katera država zasluži njihovo pomoč ter solidarnost je to vsekakor Slovenija in so za to pripravljeni tudi kaj žrtvovati.



Ni komentarjev:

Objavite komentar