sreda, september 26, 2012

Slovenke in Slovenci vi ste krivi in odgovorni!

 Lakota v šoli ( in tudi doma )

Ljubljana, 25.09.2012

 

Zaradi strožjih pogojev za subvencije pri šolski prehrani so nekateri otroci v šoli lačni. Učiteljice malčke, ki nimajo kosil, jemljejo iz vrste, kamor se otroci postavijo tako kot njihovi sošolci. Po drugi strani država širokogrudno daje podporo pri drugih stvareh vsem, tudi bogatim.


Janez Janša, Borut Pahor, Gregor Virant, Ljudmila Novak, Karel Erjavec, Radovan Žerjav, Zoran Jankovič, Igor Lukšič, poslanke in poslanci državnega zbora Republike Slovenije, sindikati, razumniki in intelektualci, verniki političnih strank, člani raznih civilno družbenih združenj z RKC in drugimi verskimi skupnostmi na čelu, vi ste krivi in odgovorni, da je v Sloveniji vedno več lačnih otrok.

Naši slovenski otroci so žrtve vaše in naše skupne nesposobnosti, požrešnosti, oportunizma, posamične in kolektivne neumnosti in bebavosti. Vsak lačen ter nesrečen otrok v tej deželi je na duši vsake posameznice in posameznika v slovenski družbi in tega greha ne moremo prenesti na nikogar drugega. Ne na EU, ne na OECD, ne na svetovno banko ali kakšno drugo mednarodno izkoriščevalko organizacijo, na na NATO, ne na Ameriko, ne na svetovno krizo, ne na Tita, ne na nekdanji socializem, ne na komuniste in rdečo zvezdo, ne na partizane, ne na nekdanjo Jugoslavijo, ne na muslimane ali pravoslavce, ne na Vatikan  in ne na nikogar drugega. 

Podarjena nam je bila država in v njej smo želeli biti gospodarji na svojem. Ravnali in delali s to ljubo državo pa smo vseh preteklih dvajset let tako, da smo danes večinsko hlapci in vedno večji reveži. Da bi bili vsaj siti hlapci. Hlapci, ki bi imeli vsaj kakšno bodočnost. Pa smo sami iz sebe naredili lačne hlapce brez sleherne optimistične bodočnosti. Pa nismo hlapci le na materialnem področju, temveč smo še veliko večji hlapci in prava revšeta na moralnem, intelektualnem, ideološkem, političnem, nacionalnem in seveda tudi na finančno gospodarskem ter družbeno socialnem področju. Iz ponosnih ter optimizma polnih Slovenk in Slovencev izpred dvajset let smo danes postali "niko i ništa". Vsak dan z vedno več in bolj lačnimi otroci, revnimi državljankami in državljani, s prihajajočimi generacijami, ki smo jim zapacali sedanjost in uničili bodočnost ter zapravili državo. Sramovati bi se morali vsi skupaj in vsak med nami posebej.

Kako dolgo še ?

1 komentar: