nedelja, julij 29, 2012

Pismo iz slovenskega političnega podzemlja!

V zadnjih dneh se po elektronski pošti in tudi že na nekaterih blogih, pojavlja pismo "sošolca?" Janeza Janše v katerem ga ta obtožuje zelo hudih dejanj. Pismo seveda ni podpisano in praviloma anonimkam ne kaže posvečati kake posebne pozornosti, čeprav se občasno pojavijo tudi takšne, ki pritegnejo pozornost in ki med lažnimi obtožbami lahko vsebujejo tudi kakšno "zanimivo !" resnico.

Ker je to odprto pismo Janezu Janši v para medijskem prostoru prisotno že kar nekaj časa in sem ga tudi sam imel priložnost prebrati že pred časom, sem ves čas čakal na na odmeve prejemnikov in bralcev. Odmevov skoraj da ni ali pa so skrajno zadržani in zelo previdni kot, da bi se bralci, ki skoraj povsod in pri vsem puščajo svoje prstne odtise, prestrašili ter se komentiranju obtožb na račun Janeza Janše navedenih v tem pismu iz previdnostnih razlogov raje izognili.

Mogoče nisem pri spremljanju usode tega pisma bil dovolj dosleden in se kje kakšni komentarji tudi so pojavili, ki sem jih pač prezrl. Res pa je, da me navijaški ali privoščljivi komentarji niti ne zanimajo. Ker pismo navaja nekaj zelo konkretnih in zelo hudih obtožb, sem mogoče naivno pričakoval, da jih bo zanikal vsaj Janša sam ali pa morebiti celo kdo drug, ki so prav tako omenjeni z imeni in priimki. Pisma nisem nameraval objavljati na tem svojem blogu, ker se mi zdijo nekatere obtožbe že kar absurdne, čeprav pa je potrebno priznati, da dogodki omenjeni v pismu v javnosti zaradi svoje skrivnostnosti, in ker nikoli niso bili prav raziskani ter pojasnjeni, še vedno vzbujajo precejšnje zanimanje. Tako se vsake toliko časa odprejo zgodbe okrog Krambergerja iz Negove in o njegovem  umoru, zgodbe okrog prodaje orožja in veliko bolj tiho ter zelo šepetaje zgodbe okrog načrtovanega atentata na Milana Kučana do katerega na srečo nikoli ni prišlo. So pa veliko bolj glasne zgodbe okrog pripravljanja terena v Avstriji in Nemčiji za umik ( pobeg ) nekaterih najvidnejših nosilcev slovenske revolucionarne pomladi, če bi se vojaško zadeva preveč nevarno razpletla in bi zvezne jugoslovanske oblasti ter JLA v Sloveniji svoje rušilno ter  krvavo delo opravili na način kot so to potem storili na Hrvaškem in v BiH. Gospodje revolucionarji so tako kot tudi največji del prebivalstva  prav dobro vedeli, da na kakšno pomoč iz tujine sploh ni za računati, ker so celo nekatere največje države na tiho vzpodbujale zvezno vlado in JLA, da se odcepitvene želje Slovenije  odločno in v kali zatre.

Ta uvod se mi je zdel potreben predvsem zaradi tega, da bomo anonimno pismo lahko prebrali s potrebno mero objektivnosti in ustreznim kritičnim zgodovinskim vrednotenjem v njem navedenih obtožb na račun Janeza Janše in še nekaterih ljudi okrog njega ter seveda predvsem v pismu navedenih dogodkov samih.


Pozdravljen nekdanji sošolec.

Pošiljam ti to odprto pismo s katerim te želim spomniti na tvoje preteklo obdobje in početje v tem obdobju. Kot sošolec nisi bil kaj prida, ker si svoje sošolce podcenjeval in jih tožaril predavateljem. Mi smo ti pa večkrat pogledali skozi prste, ker si se nam zasmilil. Ti si bil sin petekolonaša, kateri je zaprisegel okupatorjem slovenskega ljudstva. Nikoli ti nismo tega omenjali, ker te nismo želeli izolirati iz naše družbe, pa kljub temu, da smo vedeli kdo je bil tvoj oče, navadni petokolonaš in tat kateri je v drugi svetovni vojni v Horjulu od ene kmečke družine ukradel dva vola, katere je imel namen dati domobrancem. Ta poskus mu je spodletel, ker so ga partizani dohiteli, zato je bil zaprt v Šentvidu.

Ti z istimi geni stopaš po očetovi poti. Kot prvo si ukradel poslovni kovček od kontra admirala Staneta Brovta, zaradi česa si bil zaprt. Po tistem ko so te osvobodile množice slovenskega ljudstva si začel z revolucijo proti tedanji državi Jugoslaviji.Po plebiscitu in pred odcepitvijo Slovenije od Jugoslavije si ti kot obrambni minister Slovenske Vojske in predsednik Vlade Republike Slovenije Lojze Peterle ter Predsednik Demosa Jože Pučnik na tajnem pogovoru sta bila v zadregi, ker je prihajal dan odcepitve Slovenije od Jugoslavije. Menili ste, da bo takrat neizogibna vojna, kaj če odcepitev in vojna spodleti, kam boste vi triie šli. Zato sta spraznila blagajno SPIZA in po poslancu Pukšiču poslala čez mejo v Nemčijo. 

Ko je vas sel v nemčiji kupil stanovanja in nemška državljanstva za tebe Janša in Lojzeta Peterleta, Pučnik in Pukšič pa sta od prej imela nemška državljnanstva, preostali denar pa je naložil na tuje račune. Kmalu z odcepitvijo Slovenije, si pričel s prodajo orožja. Zaradi tvojega orožarskega početja je javnost obvestil Smolnikar, katerega si v Depali vasi želel utišati. Na svojih predvolilnih shodih je Ivan Kramberger iz Negove imel v svojem govoru pripravljeno da pove javnosti o tatvini denarja iz blagajne SPIZA. Zato ste se odločili, da ga likvidirate. Nalog za Krambergerjevo likvidacijo so dobili Tone Krkovič in Dragutin Mate. Atentat na Krambergerja sta izvršila ostrostrelca iz Argentine, katera sta bila oblečena v menihe.
Na Menini Planini v zgornjem delu Savinjske niste dovolili, da se postavijo vojaški radarji. V tem koncu ste nameravali izvesti atentat na takratnega predsednika R. Slovenije Milana Kučana. Za to delo si določil Dr. Joža Zagožna. To početje smo vam mi preprečili, zaradi tega niste še plačali kmetu les, katerega je žaqal za tvojo hišo v Grosuplju. Gre za 220 kubičnih metrov žaganega lesa. Z vojaškim helikopterjem si večkrat prihajal na kontrolo ko so ti obžagovali les. Da bi pridobil volilce na Koroškem si želel v slabo luč postaviti nekatere avtoprevoznike in Dr. Janeza Drnovška. Nalogo si dal svojemu poslancu Mirku Zamerniku, da s štirimi pretepači iz Kajak Kanu kluba Prodnik iz Juvanja gre čez Solčavo v Črno na Koroško ter pretepe novinarja Mira Petka. Zamernik je tvoj ukaz opravil in ko so se peljali nazaj proti Juvanju je za njihovim avtom peljal tovornjak s plugom, kateri je brisal sledi. 

Okoli sebe imaš takšne, kateri so v večjo škodo tej družbi kot v korist. Zato ti kot nekdanji sošolec svetujem, da se umiriš in greš iz politike ter pustiš Slovenski narod, da se pobota med seboj. Ti lahko greš v Nemčijo saj imaš njihovo državljanstvo, denarja pa tudi imaš dovolj saj si osiromašil slovenski narod. To ti svetuje tvoj nekdanji sošolec. Natančneje o vseh dogodkih bo napisano v knjigi, katero pišem, njen naslov bo Goljuf ali junak.

5 komentarjev:

  1. Osebe navedene v tem pismu obstajajo in so še danes tukaj. Dogodki navedeni v tem pismu so se dogodili in o njih se v javnosti še danes veliko govori ter razpravlja.
    Nejasna in špekulativna je tako le vloga oseb v teh dogodkih. Ker ozadja teh in še mnogih drugih dogodkov nikoli niso bila razjasnjena, je tako to široko polje za razne teorije zarot, takšne in drugačne špekulacije in sploh ribarjenje v kalnem.
    Obdolženi akterji in pristojni državni organi bi vse te in druge v velike skrivnopsti ter misterije zavite dogodke morali raziskati in z ugotovitvami seznaniti javnost. Enkrat se bo to vsekakor tudi dogodilo. In takrat se bo mlada slovenska poosamosvojitvena zgodovina pisala na novo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Slovnica namiguje, da je to besedilo pisal precejšen južnjak.
    Če bo v tem stilu napisal tudi knjigo, ne bo predstavljala nobenega literarnega užitka.

    OdgovoriIzbriši
  3. Če je tole pisanje južnjaka, potem smo vsi južnjaki.

    OdgovoriIzbriši
  4. Saj je vseeno ali je južnjak ali doma z zvezde severnice, pisanje je na nivoju tretjerazrednega forumskega nabijanja navijačev ene ali druge strani, predvsem pa je nemogoče slediti miselnemu toku pisca. "to početje (misli na atentat na Kučana) smo mi (kdorkoli "mi" že so) preprečili, zaradi tega niste še plačali kmetu les, katerega je žagal za tvojo hišo v Grosuplju. Gre za 220 kubičnih metrov lesa."

    Kakšno zavržno ali zavrženo dejanje. "oni" preprečijo početje atentiranja Milana Kučana, Janša pa jim vrne udarec s tem, da ne plača kmetu žagov'ne, katere žaganje je pred tem prihajal kontrolirat z vojaškim helikopterjem.

    Si kar predstavljam vojaški helikopter, Janša z najožjo ekipo lebdi nad svojo hišo in s pomočniki budno spremlja žaganje lesa.

    OdgovoriIzbriši