sobota, julij 21, 2012

Klin se s klinom izbija!


Najdražji naš predsednik vlade Janez Janša je ponovno dokazal, da je mojster vseh mojstrov  v načrtovanjih in obvladovanjih kadrovskih manevrov. Res, da mu kdaj pa kdaj kaj tudi malo spodleti, vendar to le zaradi tega, ker ali so ga koalicijski partnerji spregledali in so užaljeni ali pa, ker njegovega manevra niso prav razumeli ter pravočasno skapirali.

Tako so mu sedaj zrušili dobro premišljen predlog, da se za novega šefa AUKN imenuje Vitoslava Türka, brata aktualnega predsednika države in kandidata na jesenskih volitvah za nov mandat, dr. Danila Türka. Genialna poteza, ki se na žalost našega vrlega stratega Janeza Janše ni izšla. S tem imenovanjem brata Vitoslava, ki je mimogrede tudi član SDS, na tako izpostavljeno funkcijo,  bi praktično prepolovil možnosti dr. Danila Türka na  jesenskih  volitvah in nam vsem tako zelo priljubljen ter predvsem v ženskem svetu rado viden, Borut Pahor  bi imel do kabineta predsednika države skoraj odprto pot.

Zakaj je brat Vitoslav s svojo nerazumljivo ambicioznostjo bil pripravljen zrušiti svojega brata Danila pa je seveda že drugo vprašanje. Odgovor morda tiči vsaj delno tudi že v okoliščini, da je Vitoslav še vedno član SDS, čeprav ta stranka že dalj časa prav patološko napada in onemogoča njegovega lastnega brata Danila na funkciji predsednika države. 

Janša seveda pozna star ljudski rek, da se klin s klinom izbija ali v tem primeru enega  brata onemogočiš z njegovim lastnim bratom. Da pa brat Vitoslav ne bi vedel kaj s svojim pristankom, da bo šef AUKN, počne lasnemu bratu Danilu pa seveda ne dvomimo. Očitno je res že dozorel čas, da se pri Türkovih doma v družinskem krogu  malo posedejo okrog družinske mize in se o mnogo čem pošteno in odkrito pogovorijo. Saj še vedno velja, da kri ni voda, čeprav poznamo tudi rek, da je žlahta pogosto kot raztrgana plahta. Očitno imamo tega drugega bolj izrazito programiranega v naših slovenskih genih kot tistega prvega.

.

Ni komentarjev:

Objavite komentar