torek, julij 10, 2012

Modra pobuda predsednika vlade Janeza Janše!


Predsednik slovenske vlade Janez Janša:   
Pol milijona ameriških dolarjev za afganistanske varnostne sile je drugi najmanjši prispevek, ki ga dajejo države, članice Nata. Mnoge države, ki so manjše in revnejše od nas, dajejo višji prispevek. Tisti, ki misli, da je zagotavljanje varnosti zunaj Nata cenejše, naj predlaga referendum.

Hvala na tej pobudi cenjeni predsednik vlade!

Predlagam torej referendum, na katerem naj se slovenski kapitalistični tlačani in tisoči slovenskih  revežev svobodno odloči ali bodo še nadalje financirali pobijanja civilistov in med njimi tisoče žena ter otrok po Libiji, Iraku, Afganistanu in drugod po širnem svetu ter skoraj zagotovo že jutri v Siriji ter mogoče celo še v Iranu, ali pa bodo z denarjem, ki ga Vi v njihovem imenu namenjate tej vedno bolj agresivni mednarodni vojaški aliansi, raje doma nasitili sebe in svoje vedno bolj lačne otroke. 

Naj torej odločitev odgovorno sprejme tisoče vedno bolj siromašnih upokojencev, tisoče brezposelnih, tisoče tistih, ki sicer delajo pa jim za njihovo delo nihče nič ne plača ali pa jim namenjajo mizerne mezde, tisoče tistih, ki jih aktualni slovenski režim že leta peha v vedno večje siromaštvo, jim uničuje sedanjost ter njihovim otrokom in vnukom bodočnost, tisoče državljank in državljanov, ki so jih razlastninili njihovega minulega dela in tisoči vseh tistih, ki v vrstah stojijo pred vedno bolj praznimi skladišči Rdečega križa in Karitasa, mladi brez perspektivne bodočnosti ter mnogi drugi stigmatizirani, osiromašeni, zavrženi in od družbe pozabljeni. 

Cenjeni gospod predsednik vlade Janez Janša, če se bodo vsi ti in še drugi, ki bodo vsak čas usodo zgoraj navedenih še doživeli, odločili ZA, potem bo tudi vam vladati veliko lažje, ker bodo ob vseh vaših nadaljnjih "varčevalnih" ukrepih s katerimi jih boste osrečevali, potem morali biti lepo tiho in trpeče prenašati vaša nadaljnja eksperimentiranja na preobrazbi slovenske družbe in države.

Naj bomo torej kovači lastne (ne) sreče!


7 komentarjev:

  1. kdaj bo referendum?
    p anaj bo še tudi zdraven da se prišpara referendum za evro in EU.
    :)
    lp

    OdgovoriIzbriši
  2. Bravo. Upam da se boš tako navdušeno boril tudi na eni izmed vojskujočih strani v novi državljanski vojni, ki bo z negiranjem zunanje zdrave pameti hitro zajela našo osiromašeno državo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zgodovina bi v tem primeru imela mlade, "Zunanja zdrava pamet" bi ob ponovni izdatni pomoči "domače malo manj zdrave pameti" takšno morebitno vojno povzročila. Le njeno negiranje nas lahko reši pred ponovno tovrstno tragično zgodovinsko izkušnjo.Pot v pekel naj bi bila praviloma tlakovana z navzven vidnimi "dobrimi" nameni!

      Izbriši
    2. Kdor ne pozna zgodovine, jo bo prisiljen ponoviti...
      Takrat se je šlo za okupacijo Slovenije in politične apetite z vzhoda, severa in seveda zahoda po zemlji.
      Zdej načeloma ni nobenmu v interesu v evropskih inštitucijah, da se na evropskih tleh začne nova vojna in negiranje te zunanje zdrave pameti nas pusti na milost in predvsem nemilost domačim klavcem...

      Izbriši
  3. To bo državljanska vojna, v primerjavi s katero bo tista v WW2 otročja igrica v peskovniku. Garantirano.
    Lp, Janus

    OdgovoriIzbriši
  4. Seveda referendum. Vendar tokrat malo drugače kot doslej. Ta referendum naj bo na način osebnega izjavljanja in ne anonimen. Tako se bo potem tistim, ki so ZA lahko vedno, ko bo potrebno za Nato ter aktivnosti v tem okviru kaj plačati ali storiti, lepo izstavil račun, ki ga bodo poravnali. Ker če bo kdaj potrebno pred zunanjim sovražnikom braniti državo, jo bodo tako ali tako v prvih vrstah morali tisti, ki danes v tej deželi ne veljajo veliko ali skoraj nič.

    OdgovoriIzbriši
  5. Plagiator

    Kolikokrat smo to (= tvoje kritizerstvo) že videli; Ko je neko dejstvo izgovor za rušenje celega koncepta. Smrdi do neba, ta v ozadju stoječa ideja o izstopu iz NATO zveze, saj je za tebe to očitno le "nujna etapa" v tendenci ukinitve slovenske vojske oz. oboroženih sil RS. Tipe, ki bi rolajočim tankom vtikali rožice v cevi, smo tudi že prevečkrat videli, vključno s tem, kaj se jim je zgodilo.

    Kritiko kaže usmeriti v bolj kategoričen odnos Slovenije so vprašanja, ali in v katerih projektih bi morala Slovenija sodelovati v okviru NATO, vsekakor pa manj servilno v odnosu do ZDA.

    Tvoja infantilnost je obžalovanja vredna, ker očitno ne veš kako se ta svet vrti in v mentaliteti "nam se pa to ne more (več) zgoditi" žagaš vejo na kateri sam sediš, pa čeprav lahko prav z nje v demokratičnem slogu (legitimno) kvasiš za moje pojme neumnosti.

    OdgovoriIzbriši