ponedeljek, julij 23, 2012

Herojsko dejanje predsedniškega kandidata?


Borutu Pahorju in njegovi predsedniški kandidaturi nekritično naklonjeni mediji so sposobni tudi iz očitne kršitve zakona in ogrožanja drugih udeležencev v prometu narediti veliko dejanje svojega varovanca. Tako glasi v naslov v enem od takšnih medijev »Borut Pahor vozil prehitro, to pošteno priznal in plačal kazen«! In k temu še ponosno pripišejo, da je tudi alkotest, ki ga je ujeti kršitelj moral opraviti, pokazal 0,00. Pahor tako dokazano ni užil alkohola, so pa ga zagotovo njegovi angelčki, ki so potem pozabili nanj in ga niso obvarovali pred nevarnimi policisti.

Slovenski policisti vsak dan ujamejo na desetine slovenskih voznikov, ki prekoračijo dovoljeno hitrost in to tudi pošteno priznajo, ker jim kaj drugega niti ne preostane ter potem seveda plačajo kazen. In tudi njim v največ primerih alkotest pokaže 0,00, pa se zaradi tega kot moralni junaki ne znajdejo  v medijih. Prav nasprotno, v medijskih kronikah jih označijo kot cestne divjake ali neodgovorne objestneže, ki ogrožajo svojo in varnost drugih udeležencev v prometu.

V čem je torej veličina Boruta Pahorja, ki so ga ujeli pri prehitri vožnji, ki je niti zanikati ni mogel, ker je radar pač hitrost izmeril in pokazal in je potem plačal kazen, ki jo določa določilo zakona sprejeto v času, ko je ta isti Pahor vodil vlado? V ničemer seveda. Res prava beda slovenskega propagandnega novinarstva. Vsaj na tem področju se levi, desni, sredinski in še kašni mediji v Sloveniji med sabo ne razlikujejo. Iz neke najbolj preproste, enostavne in zdravorazumske stvari ali dogodka so za nekoga iz tega pripravljeni narediti veličastno moralno in etično dejanje vredno velikega medijskega pompa. Nekoga drugega, njim manj priljubljenega,  pa so sposobni v enakih okoliščinah popljuvati, njegovo dejanje kriminalizirati koliko se le da in ga sploh označiti kot pravo sramoto slovenske družbe.

Ko vas bodo policisti prihodnjič ujeli in kaznovali zaradi prehitre vožnje, zahtevajte, da se vas ob vozilu fotografira, da se pokliče kakšnega novinarja ali novinarko in da se potem v medijih objavi, da ste kazen pošteno plačali in da tudi pijani niste bili. Smo pred zakonom v tej državi vsi enaki ali nismo?

1 komentar: