nedelja, julij 22, 2012

Gospod, ki podpira Pahorja!

Hannes Swoboda

je simpatičen gospod, ki vsake toliko čas obišče deželico na južni strani Alp ali pa o njej kaj pove na svojem EU terenu, in ki je ponovno razjezil nekaj pritlikavih in vase zagledanih slovenskih političnih in kulturniških pomembnežev. Prišel je, da bi dal podporo Borutu Pahorju v njegovem naskoku na mesto predsednika države na jesenskih volitvah in ob tem malo nerodno primerjal razmere v deželi s tistimi tam v Romuniji.

Pa je takoj nastal vik in krik, Drugi kandidat, ki bi tudi rad bil predsednik države, evropski poslanec in član SDS Zver, je takoj začel kričati, da bo zahteval opravičilo, nekateri so hiteli dokazovat, da pa Slovenija že ni prav v ničemer podobna Romuniji. Molčal je le Hannesov slovenski politični ljubljenec Borut Pahor in svojega EU pokrovitelja sploh ni vzel v bran. Nekaj je okrog tega za medije pomencal le njegov strankarski šef Igor Lukšič.

Pa je naš veliki EU prijatelj Hannes v vsem tem naredil le drobceno napako ali povedano drugače, svoje misli ni do konca izpeljal. Ko je izrazil podporo predsedniškemu kandidatu Borutu Pahorju, bi moral le še povedati, da ima tudi on kar precej zaslug, da je Slovenijo vedno bolj mogoče primerjati celo z Romunijo. Prišel je torej v deželico  podpret kandidata, ki skupaj z Janezom Janšo to slovensko deželo želi spremeniti v pravo EU banana republiko in v kateri je le malokaj tudi v resnici tako kot se javno prikazuje.

Plagiator pa bi s prav velikim veseljem našega velikega EU prijatelja Hannesa povprašal kaj pa ga sploh briga kdo bo naslednji predsednik slovenske države? In ne le njega, temveč tudi vso ostalo EU druščino njegovih kolegic in kolegov, ki se je že ali se še bodo tukaj pojavili in dajali nekakšne podpore posameznim kandidatom in nam solili pamet. Doma v svojih deželah imajo volitve in predsednike ter predsednice, doma imajo dovolj težav s katerimi bi se lahko ali celo morali ukvarjati. Ter v EU, katere funkcionarji so in ki njim ter vsem nam pred očmi razpada ter nas vse skupaj vleče v prepad,  je težav in problemov  več kot dovolj in jim tako dela res ne manjka. Veliko tega, zaradi česar je že danes Slovenijo na področju notranjih političnih odnosov mogoče primerjati z Romunijo, pa so prav ti EU krogi velikodušno izvažali v deželo slovensko in vsa ta po osamosvojitvena leta dajali potuho, nasvete, napotila in usmeritve nesposobnim in pokvarjenim slovenskim politikom ter tako skupaj z njimi ustvarjali razmere, ki  jih sedaj kritizirajo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar