sreda, december 07, 2022

TOŽBA SLOVENSKIH V REVŠČINO PAHNJENIH UPOKOJENCEV!


Javna tožba slovenskih v revščino pahnjenih upokojencev!

Vsem novodobnim osamosvojiteljem, mladini in nevednežem: "Ja, res je. Nam upokojencem nihče ne daje neke miloščine. To kar ima danesta država in nove generacije smo ustvarili samo mi in naši predniki ter nihče drug! A tega vam politiki in njihovi novinarčki ne bodo povedali, kaj šele priznali!

Saj še danes skoraj vsi bivate v stanovanjih in hišah, ki so bile zgrajene včasu socializma z našim delom, našim odrekanjem od plač za stanovanjske sklade.
 
Imeli smo tudi pokojninski sklad, ki je bil poln denarja, dovolj za naše
penzije, pa ga je Peterletova vlada združila z državnim budžetom, da je
lahko spravila v predčasne upokojitve miličnike UNZ, oficirje in druge, ki
so jim bili nevarni.Takrat se je govorilo tudi o več nepremičninah in stanovanjih, ki naj bi jih
s tem denarjem kupili v sosednji Avstriji in Nemčiji - za vsak slučaj, če bi morali
bežati.
 
Nato nas je Peterletova vlada s spremembo datuma obračuna inflacije ogoljufala pri izračunu pokojnin za inflacijo enega leta. In ta je potem bil evropski poslanec in je danes upokojenec z odlično pokojnino! Drugi rop pa je opravila Ropova vlada, ki je v izračun osnove pokojnin skrila posebni količnik, ki osnovo za pokojnine vsako leto zmanjšuje za 1,4%... in še bi lahko naštevali. Kje je sedaj ta gospod Rop?
 
IN NIKAR NE GOVORITE, DA DANES DELATE ZA NAŠE POKOJNINE,
KER ČE MI IN ŽE NAŠI STARŠI NE BI ZGRADILI TOVARN, PODJETIJ,
ŠOL, BOLNIC ..., KJE BI VI DELALI!
In še veliko bolje bi živeli, če ne bi dovolili lopovom in kolaborantom, da pokradejo ali razdelijo gozdove, največje in najboljše tovarne, podjetja itd. Ne gre torej samo za solidarnost med generacijami, ampak tudi za pošten in zaslužen odnos do starejših.
 
Pa ne pozabite: Tega, od česar živimo, vam/nam niso dali tako imenovani osamosvojitelji, ampak tisti, ki so zgradili to domovino, jo dvignili iz zaostalosti in ruševin."
 
To pisanje, ki je bilo objavljeno in razširjeno na Facebooku, nekateri pripisujejo znanemu slovenskemu pisatelju, dramatiku in politiku Tonetu Partljiču.

Ni komentarjev:

Objavite komentar