sreda, februar 11, 2015

Je Gregor Balažic s prihodom v Partizan tudi bliže slovenski nogometni reprezentanci?

Gregor BALAŽIC
Kdo je 27. letni nogometaš Gregor Balažic, ki je te dni postal član beograjskega Partizana? O njem in njegovih nogometnih uspehih v tujini je bilo moč v zadnjih nekaj letih  v slovenskih medijih redko kaj prebrati. Za slovensko člansko nogometno reprezentanco naj bi leta 2013 odigral le eno tekmo proti kanadski reprezentanci v Celju.?  Pred tem pa je Gregor kot nogometni mladinec kar petnajst tekem odigral za slovensko mlado reprezentanco. Potem pa o njem skoraj nismo več ničesar slišali in postavlja se mi vprašanje zakaj si ni uspel pridobiti zaupanja slovenskega selektorja Srečka Katanca.

Kdo je torej ta 190 cm visoki slovenski in prekmurski nogometaš, ki je zanimiv vodstvu največjega balkanskega in srbskega nogometnega kluba Partizan iz Beograda in ne zanima vodstva slovenske nogometne reprezentance? Gregor Balažic je ( kako zanimivo ) rojen 12.02.1988 v Murski Soboti in mu tokrat ob njegovem rojstnem dnevu  zaželimo veliko zdravja in kar največ odličnih nogometnih predstav, seveda v velikem pričakovanju, da ga bomo kmalu ponovno videli v dresu slovenske nogometne reprezentance. Svojo nogometno pot je začel v nekoč odlični in že skoraj legendarni Muri, da bi ga potem pot vodila v znamenito Benfico ter Espanjol B.  in in potem vse do Ukrajine kjer je preživel kar pet nogometnih let in bil nazadnje celo kapetan tamkajšnjega kluba Karpati Lvov odkoder je sedaj prišel v Partizan. O njem nogometni poznavalci pravijo, da je zanimiv tudi po tem, da kot defenzivno obrambni igralec dosega neverjetno veliko zadetkov.

Sedaj bomo torej, ko je v Partizanu,  imeli Gregorja Balažica spremljevalci nogometa veliko bliže in lahko bomo ocenjevali njegovo igro in uspehe na igrišču. Prepričan pa sem tudi, da njegovi morebitni dobri ter odmevni nastopi v Partizanu ne bodo ušli strogemu ocenjevalnemu pogledu slovenskega selektorja Srečka Katanca in bomo tako Gregorja kaj kmalu videli v slovenski nogometni reprezentanci.













Ni komentarjev:

Objavite komentar