petek, april 25, 2014

V vsakem primeru ste zapečatili svojo politično usodo!

Moral sem pohiteti s tem prispevkom, ker rezultata in posledic nocojšnjih volitev na kongresu stranke Pozitivna Slovenija ne nameravam komentirati.

Ura je 23.37 in še kakšne pol ure manjka do trenutka, ko bodo razglasili rezultat volitev. Takrat pa se bo vsul plaz komentarjev na vseh slovenskih in tudi tujih medijih. K tej poplavi škodoželjnosti, privoščljivosti, politikantskih nakladanj, aplavzov, čestitk, apokaliptičnih napovedi, zastraševanj ljudi in še mnogo česa, sam seveda ne bom imel več kaj dodati.

V pozitivni Sloveniji so se torej odločili za ALDE in mnoge volivke in volivci pa so se že odločili, da njihovih glasov ne bodo več dobili. V PS so svobodno izbrali svojo politično orientacijo in svobodno se bodo sedaj odločili tudi volivke in volivci, ki so na volitvah leta 2011 volili levo stranko. Dosedanje liberalne so jim mnogim skupaj z desnimi že krepko zrasle preko glave. Če bi želeli liberalce, bi pač volili Virantovo Državljansko listo Gantarjev ZARES ali celo Anderlič-Kacinove ostanke nekdanje velike LDS.

Kdorkoli bo čez nekaj minut razglašen za zmagovalca, bo v resnici skupaj s svojim poraženim konkurentom, obenem tudi velik poraženec in ta tudi na naslednjih državno zborskih volitvah stranke PS ne bo popeljal do novega volilnega uspeha. Te zgodbe je takšne kot smo jo doslej poznali definitivno konec. Ali bo na tem pogorišču v nadaljevanju zraslo kaj novega in zaupanja vrednega, pa bomo šele videli.Najverjetneje je nocoj stranka PS z Alenko ali z Zoranom stopila na pot svojih starejših liberalnih kolegic. Takšna je pač usoda slovenskega liberalizma, ki ga očitno večina volivk  in volivcev dojema kot nekaj kar je brez barve, vonja in okusa.

Moje čestitke nocojšnji zmagovalki oziroma zmagovalcu volitev za predsednika tega kar bo od stranke Pozitivna Slovenija po razglasitvi rezultatov še ostalo. Postavlja pa se prav zanimivo vprašanje,  kaj se to dogaja z ljudmi, ko si uspejo enkrat priboriti oblastno politične in poslanske položaje, dobre službe, privilegije, politično moč ter vpliv in potem funkcionirajo kot, da bi se jim tudi kolektivno popolnoma zmešalo. Ne glede na nocojšnji izhod volitev predsednika stranke PS, bo ta stranka prišla v zgodovino, kot edina stranka v demokratičnem zahodnem svetu, ki je sama sebe ukinila v času, ko je bila na oblasti. Nekaj takšnega ali vsaj podobnega verjetno še niso nikjer videli in že zaradi tega je bilo prav, da tega zgodovinskega trenutka nismo zamudili. O političnih posledicah tega zgodovinskega dogodka pa naj razpravljajo drugi, ker nam državljankam in državljanom so prihranjene posledice druge vrste. Kar pripravimo se nanje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar