ponedeljek, marec 17, 2014

Tudi Slovencem bi ob volitvah maja prav prišlo malo srbskega smisla za humor!

Srbi so včeraj na izrednih parlamentarnih volitvah volili državne poslance in s tem seveda posredno novo vlado. Mediji danes objavljajo neka fotografij humorno izpolnjenih glasovnic, ki so jih v skrinjice oddali očitno nezadovoljni volivci.

Verjetno je kaj podobnega mogoče najti tudi v Sloveniji, ko volimo svoje EU poslance, poslanke in poslance v državni zbor ali občinske svete in župane. Pa takšne glasovnice pri smrtno resnih ter občasno že kar malce zavrtih slovenskih volilnih odborih in volilnih komisijah nekako potem ne najdejo poti do novinarjev. Mogoče pa nam v Sloveniji tudi primanjkuje pravega smisla za humor ali pa nismo dovolj izvirni v svojih anonimnih volilnih sporočilih? Kakor koli že pač je z našim volilnim smislom za humor in če ga res še kaj premoremo, bomo lahko dokazali čez dobra dva meseca, ko nas bodo meseca maja povabili na volišča, da izvolimo nove EU poslanke in poslance. To bo res enkratna priložnost, da vsi tisti, ki ste zadnja leta bentili čez to in takšno EU in se vam bo seveda ob vsem tem sploh še dalo oditi na volišče, da domači in EU levi, desni, sredinski ter še kakšni politiki anonimno sporočite kaj si o njih v resnici mislite. Takrat jim na primer lahko v duhu zgoraj videnega srbskega duhoviteža sporočite, da ste pa vi svoj glas izgubili v stečaju podjetja v katerem ste služili za svoje in svoje družine preživetje. Mladi jim lahko sporočite, da ste svoj glas izgubili takoj, ko ste zaključili šolanje in se prijavili na zavodu za zaposlovanje kjer na delo čakate že nekaj let. Upokojenci jim tako lahko sporočite, da se vam je vaš volilni glas nekje izgubil skupaj z za preživetje primerno pokojnino ali pa, da ste ga morebiti izgubili, ko v dolgih vrstah čakate pred skladišči Rdečega križa ali Karitasa.

Mnogi bi morebiti svoj volilni glas lahko našli, če bi se seveda potrudili in ga odšli iskat v čakalnice GURS- ali v hodnike Upravnih enot. Mali delničarji nekaterih slovenskih bank, ki so imeli svoj volilni glas pripet k delnicam, so ga zagotovo izgubili skupaj s temi delnicami, ko jih je država na zahtevo Bruslja razlastila in jim sporočila, da so njihove delnice le še ničvreden papir, seveda skupaj s prilogo v obliki volilnega glasu. Drugi bi morebiti svoj volilni glas lahko našli kje v zaprašenih kleteh Zvona 1 in 2, ki sta jim ga zapravila skupaj z njihovimi denarnimi vložki, ki pa niso bili nabirka pri nedeljski maši, temveč čisto prava naložba.

Kar nekaj sto tisoč Slovenkam in Slovencem, ki bodo tam pred 25. majem iskali svoj volilni glas s katerim bi odšli na volišče in ga ne bodo mogli najti, pa toplo svetujem, da pogledajo tja med kupe neporavnanih položnic, kamor bi se jim prav lahko založil. Vsem tistim, ki pa se prav v nobeni od zgoraj navedenih skupin volivk in volivcev ne bodo našli, in so prepričani, da vedo kje imajo doma varno shranjen svoj volilni glas, pa toplo priporočam, da se spomnijo na grožnje s tisto zloveščo Trojko. Trojko s katero so nas domači in EU oblastniki in politiki zadnje tri leta dnevno strašili in nam v njenem imenu neprestano nalagali nove davke in nove denarne obremenitve, pošiljali podjetja v stečaj vas pa na cesto, izvajali ter grozili z vedno novimi reformami, ki niso prav nič drugega kot le omejevanje in ukinjanje vaših ter naših skupnih kolektivnih in v preteklosti pridobljenih pravic.

Bolniki pa bi morebiti svoj volilni glas lahko našli pripet h kakšni čakalni listi in jim priporočam, da ga izkoristijo takrat, ko bodo pri zobozdravniku, zdravniku specialistu ali v bolnišnici prišli na vrsto. Če morate čakati vi, ki ste bolni in je groženo vaše zdravje ali celo vaše življenje, potem naj na vaš volilni glas pač počakajo tudi kandidati za EU poslanke in poslance, ki pa so ob tem še zdravi in materialno preskrbljeni.  Star pregovor pravi, da je srečo potrebno deliti. Če EU želi biti srečna, bo pač morala nekaj svoje velike sreče podeliti tudi z nami, da bomo tako vsi vsaj malo srečni.

Ni komentarjev:

Objavite komentar