četrtek, februar 27, 2014

Uspela nacionalna nabirka!

Na pomoč!

Sinoči je prvi program nacionalne TV organiziral glasbeno prireditev z namenom potrkati na čut dobrodelnosti  državljank in državljanov Slovenije in jih pozvati, da darujejo prostovoljne prispevke v korist slovenskih gasilcev. Prav so storili in ljudstvo se je masovno odzvalo ter nesebično od svojih bornih dohodkov prispevalo še nekaj za najbolj masovno organizacijo na slovenskem. Za Slovenke in Slovence tako že dolgo velja, da imajo gasilstvo ter čebelarstvo zapisano v svojih genih. Pri vsej sinočnji predstavi sta me malo zmotili le dve stvari. Prva je ta, da je priložnost spet izrabil Borut Pahor in se tam nastavljal TV kameram in izigraval velikega humanitarca in druga, da se je voditelj Slavko Bobovnik na koncu oddaje za donirane zneske zahvalil le Slovenkam in Slovencem in ne vsem slovenskim državljankam ter državljanom.

Kot skoraj vedno doslej se je tudi sinoči ponovno dokazalo in tako so v oddaji tudi povedali, da so svoja srca in skromne denarnice najbolj odpirali tisti, ki v veliki večini sami še za normalno preživetje nimajo. Klicali so in darovali kolikor je pač kdo zmogel. Nabral se je zavidanja vreden znesek evrov s katerim si bodo pogumni slovenski gasilci lahko vsaj malo opomogli in nadomestili obrabljeno ter uničeno gasilsko opremo. Morebiti mi bo kdo od bralcev tega zapisa, po tem, ko ga bo prebral, očital, da sem zloben. Da, v nadaljevanju bo tudi nekaj zlobe in tega tudi skrivati nimam namena. Pa, ker ne želim konflikta s šefico Informacijskega urada Natašo Pirc -Musar, v nadaljevanju navedenim javnim osebam tudi ne bom zastavljal vprašanja koliko so darovali, temveč jih bom vprašal le, če so darovali. Pred nami sta kar dve volilni leti in volivci menda imamo pravico vedeti kako so se sinoči na vsesplošni narodni nabirki odrezali vsi tisti, ki se nam nameravajo na prihajajočih volitvah ponujati kot najboljši izbor.

Začnimo kar z aktualnimi poslankami in poslanci v EU parlamentu iz Slovenije. Vsi po vrsti se nam že ponujajo za volitve v letošnjem maju. So sinoči poklicali in darovali svoj prispevek? Če niso ali vsaj tisti, ki niso, bi bilo od njih moralno ter etično korektno, da se na volilnih listkih ne pojavijo.

Prav rad bi vedel ali so sinoči poklicali in kaj darovali trije največji in najbolj produktivni slovenski fotokopirni publicisti Janez Janša, Igor Omerza in Roman Leljak. Mali dar, recimo v znesku nekaj sto evrov, v skupno dobro se jim ne bi niti nikjer poznal, ker vsak teden izdajo nove knjige, ki jih branja željno ljudstvo v trenutku razgrabi. So torej poklicali in darovali? To pa menda le smemo vedeti?

Seveda me niti pod razno ne zanima katero številko modrca nosi Eva Irgl ali katero številko čevljev obuvajo predsedniki strank Igor Lukšič, Gregor Virant, Karel Erjavec, Ljudmila Novak, Franc Bogovič in ostali predsedniki parlamentarnih ter tudi neparlamentarnih strank. Kot volivca pa me zelo zanima ali so sinoči poklicali in kaj darovali? Zanima me tudi in prepričan sem, da imam to pravico tudi vedeti, kateri od ministrov in ministric so poklicali ter darovali. Pa seveda, da se ne bodo čutili zapostavljene in od ljudstva pozabljene, ne morem mimo meni vedno tako zelo dragih poslank in poslancev državnega zbora. Želim vedeti katere oziroma kateri poslanci so poklicali in kaj darovali in katere oziroma kateri niso želeli sodelovati v tej humanitarni vseljudski nabirki.

Vsi navedeni in še mnogi zgoraj nenavedeni javni gospodje in seveda javne gospe, ki so bili sinoči onemogočeni poklicati ter kaj darovati, ker jim mogoče ravno takrat telefon ni deloval ali so bili na kakem nujnem ter zelo pomembnem sestanku na katerem so mi ustvarjali pogoje za moj boljši jutri, bodo imeli svojo zamujeno humanitarno priložnost izrabiti v soboto. Takrat bo namreč nacionalna TV to humanitarno oddajo ponovila in ponovno se bodo odprle telefonske linije, da bodo vsi, ki sinoči niso uspeli poklicati in odvezati svojih mošnjičkov ali so bili kakor koli drugače onemogočeni, da se humanitarno izkažejo, bodo dobili novo priložnost, da se v tej pohvalni humanitarnosti združijo z zelo številnimi ostalimi državljankami in državljani.

Ne le nekdanja strašna Udba, tudi slovenske volivke in volivci ter davkoplačevalke in davkoplačevalci, državljanke in državljani vse vidimo, vedno več pomnimo in vedno več vsega želimo vedeti!


1 komentar:

  1. Z večino zapisanega se kar strinjam. Ampak - Leljak publicist? On nima za sendvič, kaj šele, da bi daroval 100 EUR.

    OdgovoriIzbriši