petek, oktober 24, 2014

Slovenski EU poslanci z invalidno legitimnostjo!

V preteklosti sem se že kar nekaj krat na teh straneh spraševal koga v resnici predstavljajo v EU parlament izvoljene slovenske poslanke in poslanci in v čigavem imenu tam odločajo? Danes ugotavljam, da si to vprašanje zastavlja vedno več slovenskih državljank ter državljanov in zagotovo bi kazalo tudi tukaj iskati vsaj del odgovorov za mizerno nizko volilno udeležbo na volitvah za EU parlament ter posledično potem tudi na vseh drugih volitvah v državi. Če pri tem še upoštevamo koliko glasov na volitvah od skupnega števila volilnih upravičencev v Sloveniji je za izvolitev uspelo zbrati posamezni "izvoljeni" EU poslanki ali poslancu, potem si smem upravičeno dovoliti resen dvom v njihovo legitimnost. Legalnosti jim seveda ni težko zagotoviti, ker jim to zagotavljajo domače in EU politične elite s sprejemom ustreznih zakonskih  predpisov. V čigavem imenu torej EU poslanke in poslanci tam v EU parlamentu nastopajo in sprejemajo odločitve? V imenu države Slovenije zagotovo ne, ker niso vezani na prav nobena napotila ali navodila uradnih državnih organov kot sta na primer državni zbor ali vlada. Očitno tudi ne v imenu političnih strank, ki jih edine smejo kandidirati in na listah katerih so bili "izvoljeni". Ne nastopajo pa tudi v imenu slovenskih državljank in državljanov, ker teh prav nikoli ne povprašajo po mnenju in jih o svojem delu ter odločanjih niti ne obveščajo in jim slovensko volilno telo na volitvah tudi ni podelilo ustrezne legitimnosti. V čigavem imenu torej?

To vprašanje se nam vedno znova zastavlja, ko slučajno dobimo kakšne informacije o, zelo milo rečeno, prav zanimivih, da kar mirno napišem prav butastih, odločitvah EU parlamenta h katerim so svoje glasove prispevali tudi predstavniki iz Slovenije. Tista o kravjem sranju na strminah, ki smejo dosegati le določen stopinjski kot, je že ena od takšnih in je za povrh vsaj še malo humorna ter ljudem privabi na lica vesel nasmeh. Krave pa tako le mirno zamahnejo z repom in se spraznijo pač tam in takrat, ko jim pride. Veliko manj humorna pa je pred dnevi sprejeta odločitev EU parlamenta za katero so glasove prispevali tudi nekateri poslanci in seveda poslanke, iz Slovenije ter se nanaša na financiranje bikoborb v Španiji. Za rejo teh nesrečnih bikov, ki jih potem v naslado primitivnih ljudskih množic, prav kruto pobijajo v arenah naj bi EU namenila kar 110 milijonov € davkoplačevalskega denarja vseh Evropejcev. Od poslancev iz Slovenije naj bi proti tej slaboumni odločitvi zagotovo glasovala Igor Šoltes in Ivo Vajgl. Za Tanjo Fajon so najprej poročali, da je bila proti, potem, da je bila za in potem ponovno, da naj bi le bila proti. Zagotovo pa naj bi ta sklep podprle poslanke in poslanci Lojze Peterle, Franc Bogovič, Patricija Šulin, Renata Tomc in Milan Zver. V čigavem imenu gospe in gospodje? V mojem zagotovo ne!

Tako seveda prav nič več ne preseneča, da evropske oblastne institucije s Komisijo in Parlamentom na čelu  ne črhnejo nobene v korist okrog 80.000 lovskih psov, ki jih španski lovci po končanju vsakoletne lovne sezone na prav krut in skrajno primitiven ter nečloveški način pokončajo. Ker so psi za to leto svoje opravili in jih v času, ko lov ni dovoljen, nihče ne želi hraniti in zanje skrbeti, jih enostavno pustijo izstradati ali jih žive zmečejo v naravne jame kjer potem v hudih mukah več dni poginjajo. To ve vsa Evropa in prvi, ki so na ta pojav opozorili so bili Nemci, ki pa potem tudi niso več kaj veliko storili, da se ta morija v Španiji konča. Poslankam in poslancem iz Slovenije, ki so gornji sklep o financiranju reje tistih nesrečnih bikov tako velikodušno podprli, bi predlagal, da bi tista denarna sredstva raje namenili za reševanje ubogih lovskih psov in sprejeli zakonske predpise s katerimi bi takšna kruta in ne civilizacijska početja najstrožje prepovedali. Seveda vključno z bikoborbo. Sklicevanje na tradicijo je tukaj povsem neumestno in za veliko večino ljudi s povprečno razvito čustveno inteligenco celo zelo ponižujoče. Če že nekatere poslanke in poslanci iz Slovenije v EU parlamentu nimajo ustrezno razvitega tega čustva, naj ne sodijo tudi drugih svojih sodržavljank in sodržavljanov po sebi.

To sta le dva novejša in zelo drastična primera ravnanja EU poslank in poslancev s katerimi v skupni rog trobi tudi večina poslank in poslancev iz Slovenije. Je pa v ozadju še veliko hujših in za našo ter naših otrok in vnukov dolgoročno življenje veliko usodnejših in zelo neodgovornih odločitev, ki jih dogovarjajo in sprejemajo, te nikomur odgovorne poslanke in poslanci in to zelo daleč vstran od naših oči in ušes ter vedenja.O teh odločitvah, ki jih pred evropsko javnostjo skrivajo kot skriva kača noge, pa veliko pišejo tudi že nekateri mediji in razne civilno družbene skupine na spletnih omrežjih in čas bi že bil, da jim tudi mi navadni državljani prisluhnemo in k temu kaj povemo. Ker te gospe in gospodje poslanke in poslanci v EU parlamentu, ki tam v resnici nikogar ne predstavljajo in nikomur ne polagajo računov, odločajo o miru in vojni, o našem kapitalističnem tlačanstvu in finančnem suženjstvu, o obstoju naše države in celo obstoju slovenskega naroda. Odločajo o usodi nas vseh, naših otrok in naših vnukov ter celo naših pravnukov. Prihaja čas, ko se bomo morali temu početju zaplotniškega mešetarjenja z našimi življenji in našimi usodami odločno upreti in glasno zakričati, da je pa sedaj tega res dovolj. Če seveda želimo kot Slovenci preživeti in ohraniti našo malo in lepo državico!













Ni komentarjev:

Objavite komentar