četrtek, januar 26, 2012

Zadnja novica: Presenetljiva odločitev v Davosu!

Švica, Davos − Zadnji teden v januarju se je začel Svetovni gospodarski forum. Okrog 1600 poslovnežev ter devetsto predstavnikov vlad in civilnih družb si bo v luksuznem gorskem letovišču tudi tokrat vzelo nekaj dni za razprave. Tokrat na bi pod okvirnim naslovom "Velika transformacija - oblikovanje novih modelov" poiskali rešitve za svetovno gospodarsko in ekonomsko krizo s posebnim poudarkom na reševanju Evrope.

Pred nekaj urami pa je iz Davosa prispela šokantna informacija, da so udeleženci foruma z veliko večino glasov prisotnih sprejeli program rešitve evropske gospodarske in finančne krize, ki v prvi fazi zavezuje države Grčijo, Italijo, Španijo, Portugalsko, Madžarsko, Bolgarijo, Romunijo in Slovenijo, da do konca leta 2012 pripravijo program prehoda iz kapitalističnega družbenega sistema v socialistični vključno s sistemom delavskega samoupravljanja po zgledu nekdanje Jugoslavije in morajo naštete države svojo družbeno ekonomsko transformacijo izvesti ter zaključiti najpozneje do konca leta 2015.

V drugi fazi pa transformacijo pričnejo preostale in manj problematične države EU, ki pa bodo z reformo prehoda iz kapitalističnega družbenega reda v socialistični, vključno z delavskim samoupravljanjem, pričele v letu 2014 in ga morajo zaključiti najpozneje do konca leta 2018.

Mednarodne finančne in druge gospodarske institucije so zadolžene, da državam pri prehodu iz kapitalističnega v socialistični družbeno ekonomski sistem nudijo vso potrebno finančno, gospodarsko in drugo pomoč, da bi procesi potekali čim hitreje ter s kar najmanj zapleti in težavami.

Ni komentarjev:

Objavite komentar