torek, januar 31, 2012

Ah dajte ga no .......... !

Dnevnik.si
torek, 31.01.2012

Veleposlanica v Tokiu se opravičuje: ACTO sem podpisala iz čiste malomarnosti
Slovenska veleposlanica v Tokiu Helena Drnovšek Zorko je v četrtek podpisala mednarodni sporazum ACTA, ki je tako kot v drugih državah EU tudi v Sloveniji dvignil veliko prahu.

Ah dajte no! Hitro zamenjajte takšno šlampasto veleposlanico, neglede čigava sestra je, ker lahko že jutri iz čiste ( državljanske ) malomarnosti podpiše vojno napoved ZDA. In preden bomo uspeli zaletave Američane prepričati, da gre za "čisto ( državljansko ) malomarnost" neke hitro roke ambasadorke, nas bodo iz zraka že popolnoma stolkli. 
Kaj pa če ne gre za ambasadorkino "čisto ( državljansko ) malomarnost" in mora sedaj ambasadorka pred slovensko javnostjo le prevzeti vlogo grešnega kozla ter vso breme greha nekoga drugega, sedečega v kakšnem fotelju v Sloveniji? To je skoraj bolj verjetno kot pa čvekanje o "ambasadorkini čisti ( državljanski )  malomarnosti". Dobro bi bilo doma v Sloveniji narediti malo inventuro o tem kako je v resnici do tega podpisa prišlo. Star rek pravi: najprej pamet in potem jezik. Če ta rek malo parafraziramo bi lahko glasil: najprej pamet in potem podpis.

Ni komentarjev:

Objavite komentar