četrtek, januar 12, 2012

Noč dolgih razmislekov in težkih odločitev !

Zadnje nepreverjene vesti izza zaprtih vrat parlamentarnih pisarn in dvoran:

Takoj po neuspelem izglasovanju mandatarja so se za zaprtimi vrati sestali voditelji strank desne koalicije Janez Janša, Ljudmila Novak, Gregor Virant in Radovan Žerjav. Sestanek je bil dolg in buren ter naj bi prinesel prav neverjetne obrate na desnem polu slovenske politike. Tako vir, ki ne želi biti imenovan, javlja, da je Janez Janša odstopil kot vodja desnice in zapustil svojo dosedanjo stranko SDS kot tudi SDS-ovo poslansko skupino in prestopil v stranko Pozitivna Slovenija Zorana Jankoviča.



Vodenje desnice naj bi po Janševem odhodu prevzela predsednica NSi Ljudmila Novak, ki pa izjav za javnost zaenkrat še ne daje in sploh so se vsi na desnici zavili v molk.

Radovanu Žerjavu naj bi na tem sestanku baje prepovedali dajanje izjav za medije z očitkom, da je doslej naredil že dovolj škode in da ga skoraj nihče več ne jemlje resno.
Do hudega spopada na verbalni ravni naj bi prišlo tudi med Novakovo in Virantom, ki se je v tistem občutljivem trenutku poteka sestanka zaletavo odločil še nekaj tveziti v korist Družinskega zakonika. Novakova naj bi mu zabrusila, če ne bo utihnil bo jutri že bivši predsednik Državnega zbora.

V istem času, ko je za zaprtimi vrati zasedala desna četverica, naj bi se sestalo tudi vodstvo stranke DESUS in po tem kar je pricurljalo, lahko z veliko gotovostjo sklepamo, da so razrešili in iz stranke nagnali predsednika stranke Karla Erjavca in ob njem iz stranke vrgli tudi še poslanca Franca Juršo, ker ju imajo na sumu, da sta bila prav onadva tista manjkajoča glasova, ki sta bila Jankoviču obljubljena in ne podarjena. Na vsak način so iz njiju želeli izvleči kdo in koliko jima je vtaknil v žep, da sta svoja glasova tiho prodala desnici, vendar odgovora niso dobili. Tako v Desusu nekateri pravijo, da bi kazalo malo bolj preveriti tiste, ki so v Državnem zboru najbolj vneto kričali "držite lopove" in iskali neke "Cirile Pucke", ker naj bi bila ta predstava namenjena predvsem manevrom odvrnitve pozornosti od njih k drugim. Manever naj bi jim le delno uspel.
Še bo zanimivo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar