petek, januar 20, 2012

Krivično do Maribora!


VEĆER, 19.1.2012

Nemška novinarka o Mariboru: "Beda od mesta"
Kdor želi spoznati to deželo, naj za božjo voljo naredi ovinek okoli Maribora, piše v današnji izdaji dnevnika Frankfurter Allgemeine Zeitung Andrea Diener


Spremljam odmeve na ta zapis nemške novinarke v Frankfurter Allgemeine Zeitungu v slovenskih medijih in se nikakor ne morem znebiti občutka, da gre v teh odmevih za veliko privoščljivost mariborskim mestnim oblastem ter odgovornim za izvedbo EPK. Priznam, da tudi sam spadam med kritike ravnanj mariborskega župana, vendar je pa ta zapis nemške novinarje le preoster in do Maribora hudo krivičen, pristranski ter zelo žaljiv. Ne želim ocenjevati njenih kritik na organizacijo in izvedbo projekta EPK, ker si ta kritiko res zasluži, čeprav za vse kar se v zvezi s tem dogaja oziroma se ne dogaja, pa bi se mogoče moralo, krivda ne leži le na Mariborčanih. Vsaj v nečem je mariborskemu županu Kanglerju potrebno dati prav, ko se pritožuje nad mačehovsko neprimernim odnosom ostalega dela države in predvsem državnih oblasti v Ljubljani do tega kulturnega projekta.
Nikakor pa se z novinarko Andreo Diener ne morem strinjati z njenim kritičnim opisom mesta pod Pohorjem, ki ga opisuje kot nekakšno balkansko selendro sredi prečudovite Slovenije. In pri tem svojim bralcem celo svetuje, da naj se Maribora na daleč izognejo, če jih bo pot kdaj vodila v te kraje.
Sedaj pa bom nekritičen tudi sam, ko bom zapisal, da se nikakor ne morem znebiti občutka, da gre za naročeno pisanje. Kdo in zakaj ? Ne, na to vprašanje pa odgovora Plagiator ne pozna.

Ni komentarjev:

Objavite komentar