sobota, januar 28, 2012

To po štirih letih ni več ukrep, temveč maščevanje !

Novice.Dnevnik.si

Kaničeva za dva meseca ob licenco

Postopek še ni končan, saj se namerava zdravnica na odločitev zdravniške zbornice pritožiti - Svojci pokojnega Bora Nekrepa postopek ocenjujejo kot farso

Ljubljana - Zdravniška zbornica Slovenije je odločila, da bo mariborska zdravnica Zlatka Kanič za dva meseca ob licenco. Takšen ukrep so ji skoraj štiri leta po smrti dvanajstletnega Bora Nekrepa izrekli zaradi večje strokovne pomanjkljivosti oziroma napake pri zdravljenju.



To je res tragična farsa, ki jo je zakuhala Zdravniška zbornica Slovenije pod vodstvom predsednice Gordane Živčec Kalanove. Najprej smo v tej zgodbi imeli tragične akterje starše preminulega dečka Bora, da bi sedaj na koncu dobili še tragično figuro v osebi prizadete zdravnice Zlatke Kanič. Te odločitve po štirih letih nerazumnih strokovnih in pravnih telovadb ter izmotavanj in zavajanj, sedaj ni mogoče več razumeti ne kot strokovni in ne kot disciplinski ukrep, temveč čisto navadno maščevanje predsednice zbornice prizadeti zdravnici. Ker se ni mogla maščevati Nekrepovim in ne svojim strokovnim kolegom, ki so ji v tem postopku nasprotovali ali se kakor koli drugače izvleči iz te godlje, ki si jo je sama zakuhala, si je sedaj za svojo žrtev enostavno izbrala nesrečno zdravnico v katero je usmerila srd svojega lobija na zbornici in občutljive slovenske javnosti. Te blamaže si slovensko zdravništvo res ni zaslužilo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar