sobota, april 25, 2015

Poredni radio KRIČAČ se bo ponovno oglašal!

RADIO   KRIČAČ  PONOVNO MED NAMI  
  
na FM   88.8  MHz       
od 26.aprila do 9.maja 2015
Ponovno bo oddajal RADIO KRIČAČ. Tokrat z vsemi dovoljenji in soglasji pristojnih oblasti, za razliko od tistih davnih dni med okupacijo Ljubljane v času 2. Svetovne vojne.
Kadarkoli v teh dveh tednih ga boste našli na UKW radijski frekvenci FM 88.8 MHz. Svoboda šteje 70 let, zato ; kljub mnogim razlogom za nemir, socialno vrenje in premisleke o uporu proti socialnim in človekovim pravicam. Za vsako uro slehernega dne smo v teh 14 dneh pripravili program borbenih, uporniških in partizanskih pesmi  ter spominov na čas, ko je bila ustanovljena OF – OSVOBODILNA FRONTA, na mesece in leta v okupirani Ljubljani in v partizanskih enotah – ter na sonce obsijano zmagovito jutro na tisto davno sredo 9.maja 1945.
Naši sogovorniki bodo številni pričevalci tistega časa, med njimi tudi slavnostna nova častna meščana Ljubljane : zdravnica dr Zora Konjajev in ekonomist dr Marko Vrhunec – partizanski častnik, ki je bil s svojo enoto tistega zmagovitega dne že zarana na belem vrancu na čelu partizanske kolone na ulicah Ljubljane in pred magistratom.
S pogledi na prelomne čase v novejši zgodovini pa bodo govorili tudi  dr Božo Repe, dr Miklavž Komel in drugi.
Živela OF!                 Živel 1.maj!              Živel 9.maj!          Živela svoboda!    Živela Slovenija!



Ni komentarjev:

Objavite komentar