torek, januar 13, 2015

Čemu čudenje in zgražanje?

Na Facebooku je nekdo s psevdonimom Zakladnik Mitja objavil to sporočilo, ki ga vidite in lahko preberete, čeprav naj bi ga avtor že brisal. Po zaslugi tistih, ki edini v tej deželi vedo kaj je prav, se je kot dokaz obstoja skrajnega in nevarnega slovenskega levičarstva ohranilo.

 V naši ljubi podalpski deželi je nastal pravi halo in obsodbe ter zgražanje na spletnih omrežjih so se kar vrstile. Najbolj glasni so seveda  bili pisci, ki redno objavljajo v Demokraciji in Reporterju in tudi Politikis ni v obsodbah zaostajal.

Desna stran slovenskega političnega in medijskega pola je torej zagnala vik ter krik in tudi zahteve po posredovanju organov pregona in tožilstva niso izostale. Nekemu državljanu se je očitno malo utrgalo od besa ob spremljanju dogajanj v Sloveniji in se mu je v tej silni jezi ter razočaranju, pač zapisalo nekaj neprimernih stavkov. Tudi sam bi se ostro pridružil obsodbam napisanega, če pred tem tudi s te ljube desne strani ne bi pogosto prileteli zelo podobni ali že kar skoraj enaki zapisi na račun partizanov, Kučana ter drugih levih preteklih politikov, udeležencev raznih proslav v počastitev dogodkov iz NOB in naše pretekle zgodovine ter še mnogo česa. Kar nekaj od tega imam namreč tudi shranjenega na svojem računalniku in lahko tistim malo bolj pozabljivim z desnice, nekaj od njihovih objavljenih umotvorov ponovno objavim na teh straneh. Tako, za osvežitev spomina seveda.

Vendar od pred nekaj dni nazaj je seveda vse drugače. Merila in kriteriji, kaj od tega kar je kje zapisanega in objavljenega je žaljivo ali kaj bi lahko bile celo grožnje ali hudo izzivanje in podobne kvalifikacije, so se namreč močno spremenili. Sam namreč sedaj gornji zapis razumem kot malce neokusno šalo s katero je avtor Zakladnik Mitja pač izrazil svoje nestrinjanje s pisanjem nekaterih desnih medijev in pristašev desnih strank na raznih internetnih omrežjih. Saj drugače tega niti ni mogoče razumeti. Kdo pa še danes kje koga natika na kole. Zadnji, ki bi naj kaj takšnega nekoč počeli so bili zloglasni Turki, ki so v času mračnega srednjega veka na svojih turističnih potovanjih na Dunaj,  se med potjo malo ustavili v naših krajih in tako za zabavo na kole nataknili še nekaj slovenskih domorodcev, ki jim ni uspelo pobegniti v gozdove.

Še najmanj razloga za kakšno ogorčenje pa ima v tem spornem zapisu omenjeni Gašper Blažič, ki že nekaj let neusmiljeno ter občasno tudi krepko neokusno in žaljivo v svojih objavljenih pisnih prispevkih "na svoje kole" natika ljudi, ki z njim ne delijo enakih političnih in ideoloških vrednot. Cenjeni gospod Gašper Blažič, prosim za malo samokritičnosti!









1 komentar:

  1. Škoda, da ne priznavaš obstoja organizirane provokacije, kajti ta zapis se je izvalil iz 'desnih gnezd'!

    OdgovoriIzbriši