torek, februar 11, 2014

Slovenski poslanski EU janičarji!

Slovenska narovarstvena in okoljsko osveščena javnost ter okrog 9000 slovenskih čebelarjev, je bilo najprej neprijetno presenečenih ter predvsem zelo ogorčenih, ko so jim slovenski mediji sporočili, da se je EU parlament hlapčevsko uklonil zahtevi ameriške multinacionalke MONSANTO, da se na etiketah na kozarcih medu na prodajnih policah ne zapiše iz katere države ali pokrajine med izhaja in kje so ga pridne čebele nabrale. Zakaj je to za Monsanto tako zelo pomembno se boste morebiti vprašali? Iz zelo preprostega razloga, ker je dobršen del evropske javnosti zelo uperjen proti uvajanju gensko spremenjenih organizmov ( GSO ) v evropski naravni prostor ter v pridelavo hrane za ljudi in živali. Ker pa so prav po zaslugi hlapčevskih in koruptivnih politikov, poslancev EU parlamenta in oblastnih birokratov EU ter vlad nekaterih evropskih držav, ti gensko spremenjeni organizmi na nekaterih področjih EU že prisotni, bi tako potrošniki lahko vedeli ali med, ki ga kupujejo, vsebuje cvetni prah nabran na GSO rastlinah. 

Bojazen, da bi osveščeni kupci medu po celotni Evropi začeli bolj pozorno prebirati podatke na etiketah in se odločati za nakup medu iz dežel in pokrajin kjer GSO ni dovoljen, je seveda upravičena. Tako pa so potrošnikom v EU odvzeli pravico vedeti kje so med pridelali  in vedeti ali se v medu ne nahaja cvetni prah nabran na cvetovih na osnovi GSO vzgojenih rastlin.

Prav ogorčeni, celo besni in skrajno neprijetno presenečeni pa so bili slovenski čebelarji ob novici, da so to zahtevo s svojimi glasovi podprli tudi trije slovenski EU poslanci in sicer Lojze PETERLE, Ivo VAJGL in Jelko KACIN. Mnogi se sedaj sprašujejo kako so lahko tako ravnali in slovenskim čebelarjem zarili nož v hrbet, ker v Sloveniji zaenkrat GSO ni dovoljen in bi prav ta navedba na etiketi, odkod med prihaja in kje so ga čebele nabrale, lahko bila odlična promocija izredno kvalitetnega slovenskega medu. Vsaj Lojze PETERLE se tukaj ne more sprenevedati, ker se že vrsto let sam razglaša za slovenskega čebelarja in je bil nekaj časa celo predsednik slovenske krovne čebelarske organizacije ( ČZS ). Pa tudi kot EU poslanec se rad podaja med slovenske čebelarje ter jim tam pleteniči o mnogo čem in jih zavaja ter jim laže.

EU poslanca Ivo VAJGL in Jelko KACIN pa se slovenski javnosti predstavljata kot okoljsko osveščena levičarja in potem prav tako prispevata svoj glas za koristi ameriške vsemogočne multinacionalke Monsanto, ki ima v lasti preko 4000 patentov in ki že nekaj let zasužnjuje največji del sveta z nasilnim vsiljevanjem svojih gensko spremenjenih rastlin kot so koruza, pšenica,riž in
mnoge druge. Monsanto je korporacija, ki je znana po svojih agresivnih pristopih na področju vsiljevanja svojih GSO rastlin po celotnem svetu in s tem v resnici prevzema popoln nadzor na proizvodno hrane na planetu. Niso ji tuji prav nobeni prijemi za uveljavitev svoje volje in svojih interesov od podkupovanj politikov, raznih lobijev, političnih in drugih pritiskov na vlade posameznih držav.

Ni je dežele ali države kjer ne bi imeli svojih zagovornikov v političnih in strokovnih krogih. Ti potem preko medijev pridno in prav hlapčevsko poniževalno ter z argumenti zlorabljene stroke  ljudstvu zatrjujejo, da ni prav nobenih dokazov, da bi lahko bil GSO človeku in živalim nevaren. To morebiti celo drži, ker tudi ni prav nobenih znanstvenih dokazov, da GSO človeku in živalim ni nevaren. Tako je stroka ponovno dokazala, da ni vedno le v korist ljudem, temveč je lahko prav pritlehna in osramočena ter sprostituirana dekla kapitala in njegovih hlapčevskih političnih in drugih koristoljubnih elit.

In kaj naj si sedaj Slovenke in Slovenci mislimo o takšnih dvoličnih EU poslancih, ki smo jih na zadnjih volitvah poslali v EU parlament in ki prav te dni napovedujejo svoje vnovične kandidature za volitve v letošnjem maju? Namesto, da bi zagovarjali interese ljudstva, ki jih je izvolilo, so se zlizali z enim od najslabših in najbolj nevarnih med svetovnimi kapitalskimi interesi. Zakaj so to storili? Imajo od tega svojega neetičnega dejanja kake osebne koristi?  Materialne, politične, ideološke, karijerne ali kake druge? Koristi morajo vsekakor biti ogromne, da zanje žrtvuješ ves svoj narod in ljudstvo, ki ti je zaupalo, vate verjelo in te kot svojega predstavnika izvolilo v EU parlament.

Zakaj potem sploh še odhajati na volitve poslank in poslancev v EU parlament, če jim ne moreš in ne smeš zaupati? Če lahko že pred njihovo izvolitvijo in odhodom v EU parlament in druge EU oblastne institucije, upravičeno, na osnovi dosedanjih izkušenj, predvidevaš, da nas bodo ponovno izigrali in se prodali tujim političnim, ideološkim in kapitalskim interesom. Da bodo za "višje" ali čisto osebne cilje in koristi žrtvovali prebivalstvo lastne države in ga kot čredo neumnih ovac mirno ter brez kančka slabe vesti poslali v svetovno kapitalsko ali politično in ideološko klavnico. Drage državljanke in cenjeni državljani, če se boste odločili vendarle udeležiti letošnjih volitev poslank in poslancev v EU parlament, potem bodite vsaj toliko modri in imejte sebe ter svoje otroke in vnuke vsaj toliko radi, da jih zavarujete pred takšnimi "že dokazanimi" poslanci in poslankami. Sicer pa se bomo k tem trem imenovanim slovenskim EU janičarjem ter kapitalsko poslanskim "svetnikom" pred letošnjimi volitvami na teh straneh še vrnili. Ne bomo jih pozabili in še manj bomo pozabili na to njihovo glasovanje s katerim so se nam predstavili v svoji pravi podobi.














2 komentarja:

  1. Kje je neodvisno novinarstvo in preverjanje dejstev? Za so glasovali Kacin, Vajgl in Zver, ostali so bili proti. Peterleta ste v tem primeru po krivem obdolžili.
    http://www.votewatch.eu/en/honey-draft-legislative-resolution-vote-commission-proposal-ordinary-legislative-procedure-first-rea.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sedaj tik pred volitvami se oglašajo in nekaj ljudem dopovedujejo.Vsi so bili takrat pisno pozvani, da se izjasnijo kako so glasovali v tem primeru in vsi so molčali. Tudi Peterle se ni oglasil. V medijih je bil tudi Peterle naveden kot poslanec, ki je svoj glas prispeval ZA.

      Sedaj tekajo od volivca do volivca in se slinijo okrog ljudi, v času trajanja mandata pa volivcem niti najkrajše informacije o kakšnem glasovanju ne privoščijo.

      LP

      Izbriši