nedelja, september 08, 2013

Nekaj tako duhovitega na temo današnje stvarnosti, da si zasluži našo pozornost!

Znanec mi je po mailu poslal dve foto-montažni fotografiji, ki sta me pritegnili in mi zvabili smeh na lica. Avtorju vsekakor moje iskrene čestitke.

Na spletu lahko seveda najdemo ogromno fotomontaž na temo današnje slovenske politične in duhovne stvarnosti, ki so proizvod mnogih brihtnih in duhovitih avtorjev.  Žal je med njimi še vedno veliko žaljivih in neokusnih ter tudi kakšna prav vulgarna se najde.



Res je, strižejo nas kot ovce. In še nas bodo strigli, ker so tako ukazali naši gospodarji v Bruslju in še kakšnem oblastnem centru EU. Prava parodija naše današnje nesreče pa je v tem, da nas strižejo tisti, ki za razmere v katerih smo se znašli niti niso veliko krivi. Pravi krivci so varno skriti v ozadju in skupaj s svojimi zunanjimi neoliberalističnimi in fašističnimi EU zavezniki ter prijatelji in tja poslanimi slovenskimi janičarji kujejo nove zarote našega jutrišnjega popolnega potlačanjenja in zasužnjenja.

Bo Alenčica plesala le eno poletje in ji bosta morebiti tudi še jesen in zima prijazni, pa bomo šele videli in seveda doživeli ter upam, da tudi nekako preživeli. Sodeč po tem kako se kot družba odzivamo na vse kar nam delajo in vse napovedano kar nam še pripravljajo, nisem prepričan, da se nam piše kaka posebej zavidanja vredna bodočnost. Del slovenskih, tako imenovanih, vstajnikov bi kar takoj zamenjal namizno plesalko Alenčico s harmonikarjem Zoranom in z vsemi njenimi občudovalci, zbranimi okrog mize, vred. Nič pa nam ne povedo s kom. Pa menda ne spet s tistim nesrečnim Janezom in njegovo boga boječo politično spremljevalko Ljudmilo? Gregor in Karlek pa sta tako lahko inventar v vsaki vladi in vsak lahko nanju računa, da mu bosta vdano sledila ter mu omogočala vladanje. Borut in Igor pa sta tudi že imela svoje priložnosti in jih nista izkoristila. Vsaj v korist in v dobro ubogega ljudstva ne.

Ne potrebujemo torej več prav nobene nove  politične, kapitalske ali finančno interesne ter izkoriščevalsko hlapčevske vladajoče koalicije, temveč sedaj nujno potrebujemo koalicijo vseh ponižanih, bodočnosti oropanih ter pokradenih in osiromašenih državljank in državljanov.  Še veliko manj pa potrebujemo kakšno Janezovo drugo republiko, in sploh ne potrebujemo Borutove EU železne monetarne unije oziroma celo kakšne federalne zveze EU držav ali kot bi se temu moralo pravilno reči, kakšnega novega 4. Raicha, ki ga očitno nekje daleč v ozadju in dobro prikrito pripravljajo.

Res je že skrajni čas, če želimo kot narod in država sploh preživeti ter obstati, da se iz ostrižene ovce spremenimo vsaj v trmastega in uporniškega ovna, če se že ne upamo pokazati v podobi kakšne bolj zobate in z ostrimi kremplji obdarjene živalce. Avtorju montažnega foto izdelka z na mizi plesočo Alenčico pa še čestitka, da ji je slekel tisto skrajno neokusno gepardovo krilo ter ji nadel prav privlačno ter vihrajočo oblekco. Če je že med nami vsak dan več spolno nedoločljivih, pa naj bo vsaj naša premierka videti ženska z vsemi prikupnimi in od narave podarjenimi čari, ob katerih se bo zaiskrilo oko narodove, še prave moške, manjšine.



Ni komentarjev:

Objavite komentar