ponedeljek, junij 24, 2013

Ministrica, ki sovraži brezposelne, mamice in dojenčke!

Dr. Anja Kopač Mrak je tista ministrica za delo, družino in socialne zadeve v vladi premierke Alenke Bratušek, ki ji gredo najbolj v nos že tako zelo skromni prejemki brezposelnim in porodniška nadomestila materam, ki so na porodniškem dopustu zaradi nege dojenčkov. Verjetno kar skupaj z, še do nedavnega zelo socialno občutljivo poslanko in danes premierko Alenko Bratušek, sta odločili, da bosta z intervencijskim zakonom, ki ga pošiljata v državni zbor, brezposelnim in mamicam, ki doma negujejo svoje dojenčke, zmanjšali njihova nadomestila.

Ni skoraj potrebe posebej navajati, da je gospa ministrica Anja Kopač Mrak članica Lukšičeve ( Pahorjeve )  SD, ki baje na lestvicah priljubljenosti celo vodi in tudi res dostojna naslednica svojega ministrskega predhodnika in strankarskega kolega v odstavljeni Pahorjevi vladi dr. Ivana Svetlika. To je tisti minister za delo v Pahorjevi vladi, če ste nekateri slučajno že pozabili, ki so mu na referendumih po vrsti padali zakoni, in ki ga tisoči brezposelnih, prejemnikov socialnih in drugih pomoči ter mnogi drugi slovenski nesrečniki ter nesrečnice, ne bodo še dolgo pozabili in je  s svojimi radikalnimi ter proti socialnimi zakonskimi predlogi presegal celo ideje in predloge najbolj zadrtih slovenskih neoliberalcev.

Ministrica Kopač Mrakova in premierka Bratuškova sta ta brezčuten in hudo krivičen predlog zakona pripravili kar mimo vedenja socialnih partnerjev in na vladi naj bi ga sprejeli kar na dopisni seji in poslali v državni zbor. Da bi se vlada sestajala zaradi nekaj tisoč brezposelnih nesrečnikov in še nekaj tisoč nesrečnih mamic ter njihovih dojenčkov, pa menda res ne gre pričakovati ali celo zahtevati. Sedaj bo počasi tudi že največjim tepcem jasno zakaj je bilo potrebno v ustavo zapisati fiskalno pravilo in ometi pravice ljudi, da o čem odločajo na referendumih. In to je šele začetek. Pravo še sledi in prepozno bo takrat za solze, jok in stok. Če imate težave s spominom, si še danes zapišite imena politikov in drugih čvekačev, ki so zagovarjali vpis fiskalnega pravila v ustavo in omejitev vaše pravice do referenduma, da ne boste nekoč koga po krivici tresnili po betici.

Ministrica Anja Kopač Mrak ima na področju omejevanja socialnih pravic najranljivejših socialnih skupin že kar nekaj izkušenj, ki si jih je pridobivala kot državna sekretarka v Pahorjevi vladi in kjer v takrat pogorelih Svetlikovih zakonskih predlogih najdemo tudi njene prstne odtise. Kar jima ni s Svetlikom uspelo realizirati takrat, ker so njuna prizadevanja omejili ljudje na referendumih in ker je nesposobno Pahorjevo vlado predčasno zamenjala Janševa, skuša sedaj na povsem nedemokratičen, ne transparenten ter najbolj vulgaren neoliberalen način doseči kot ministrica v vladi Alenke Bratušek.

Način katerega se je ministrica Anja Kopač Mrak poslužila, da zmanjša denarna nadomestila enima izmed najbolj ranljivih družbenih socialnih skupin državljank in državljanov, je vsega obsojanja vreden, je skrajno nedemokratičen ter nečloveški in neskladen z deklariranimi načeli s katerimi se je sama kot kandidatka za ministrico kot tudi celotna vlada Bratuškove razmetavala pred imenovanjem vlade v državnem zboru. Gospa ministrica dr. Anja Kopač Mrak, čas je za vaš odhod s položaja ministrice v aktualni slovenski vladi. Sam vam to lahko le predlagam, ker nezadržno prihaja čas, ko bodo mnogi drugi to glasno in ostro zahtevali ter tudi dosegli. Mogoče imate za ministrico za delo, družino in socialne zadeve potrebna teoretična znanja, zagotovo pa nimate razvitih potrebnih etičnih in moralnih vrednot kakor tudi ne razvitega občutka za težave svojih osiromašenih, lačnih in bodočnosti oropanih sodržavljank in sodržavljanov. Jemati tistim, ki že tako ničesar več nimajo in jemati mamicam in njihovim dojenčkom je res zelo žalostno, ni civilizacijsko in je ob vsem še vsega obsojanja ter celo pomilovanja vredno početje.













6 komentarjev:

  1. že njen pogled pove vse o človeku.Sama ima verjetno vsega dovolj zato jo ne brigajo vsi tisti ki trpijo pomanjkanje.Ne zaveda se,kako malo je potrebno,da je človek odvisen od sočloveka,da mu nese žlico do ust.Misli,da je ona bog. vEČNO BO IMELA VSEGA DOVOLJ,BO ZDRAVA I.T.D.Sram me je,da imamo slovenci tak gnoj na takih položajih.

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlično napisano. Kaj pa ima od tega prasica ministrska? Kakšen mesec več bo v proračunu denarja za njeno plačo, ker tudi ko ne bo več ministrica bo gotovo prisesana na korito. Fuj.

    OdgovoriIzbriši
  3. Mrakova ga je srala že s Svetlikom, a zdaj ko je sama ga serje že nepopisno....nič, bo treba pospešiti prirpave temeljitega čiščenja parlamenta, preden nam tisti pametnjakoviči v tisti štali žive zakopljejo še potomce prihodnosti....

    OdgovoriIzbriši
  4. Ženska,ki nima srčne kulture in so ji moralne vrednote tuje.
    Najbrž je odveč komentar,da ji ni mar,da v naši državi ljudje dobesedno umirajo od lakote,ker sama nikoli ni bila lačna in
    se morda posti le takrat,ko se prenažre na raznih banketih.
    Gospa Bratuškova pa,ki je tako nasprotovala g.Janši...
    Sedaj počne še hujše stvari-oblasti pa se je le dokopala.
    Vse dokler bomo ponižno prenašali fašistične prijeme ljudi na oblasti bodo zadeve iz dneva v dan hujše. Najprej bodo počistili brezposelne,invalide in upokojonce,živali v azilih...na čigavo politiko me to spominja...

    OdgovoriIzbriši
  5. kak je že tista...
    kjer vrag več ne zmore - potem pač tja pošlje babo...
    pa je potem čisto vseeno ali kot orodje v kovačevih rokah ali pa kot kovačico

    OdgovoriIzbriši
  6. Še en dokaz, da se vlade menjujejo, politika pa ostaja enaka. Tudi, če se stranka imenuje za socialno.

    OdgovoriIzbriši