ponedeljek, maj 07, 2012

Tudi mafijska posmrtna donacija ne pokrije dolgov mariboske nadškofije!


Priznam, da je ta zapis res malce zlobno napisan. Vendar zlobne in neprijazne so tudi razmere ter okoliščine, ki so pripeljale do tega zapisa. Vedno nastopijo težave, ko sveto začne postajati  posvetno ali posvetno želi postati sveto.

Delo na današnji spletni strani piše, da je namesto vodstva slovenske RKC sedaj po mizi udaril kar Vatikan. V težavah in v nemilosti naj bi se zaradi finančnih mahinacij mariborske nadškofije in njenega glavnega ekonomskega stratega Mirka Kraševca sedaj znašel tudi nekdanji nadškof Franc Kramberger.

Stvari naj bi v svoje roke sedaj prevzel kar Vatikan in poskušal sanirati kar se seveda popraviti sploh še da. Vrniti bo seveda treba velike dolgove in poplačati upnike ter ogromno množico vernikov in med njimi še veliko malih delničarjev, ki so svoje vložke izgubili, nekako potolažiti in jim povrniti zaupanje v nezmotljivost ter pravičnost RKC. To sicer ne bo ravno lahko, vendar na dolgi rok se tako vse pozabi in tudi denar je RKC vedno vedela kje najti.

Dolgovi mariborske nadškofije so tako veliki, da Vatikanu tudi pred časom prejet velik polmilijonski znesek evrov, za dovoljenje za  pokop nekega italijanskega mafijskega šefa v grobnico rezervirano za najvišje verske in druge dostojanstvenike, ni bil dovolj za pokritje finančne luknje, ki so jo ustvarili mariborski cerkveni gospodarsko finančni špekulantje. 

Upanje seveda vedno umira zadnje. Še nekaj takšnih vplivnih in pomembnih mafijcev, ki jih v Italiji res ne manjka, naj Gospod povabi k sebi in verjetno tudi prostora za nastanitev njihovih zemeljskih posmrtnih ostankov tam na tistem elitnem mestu večnega počitka še ne bo zmanjkalo in mariborska nadškofija bo glede finančnih težav v največjem delu sanirana.


Ni komentarjev:

Objavite komentar