četrtek, maj 31, 2012

Odkritosrčen pogovor med Brusljem in Ljubljano!


Bruselj Sloveniji: 

slabo vam gre, zato prodajte državna podjetja in ne višajte stroškov dela, sprejmite pokojninsko, zdravstveno ter reformo trga dela. Tudi finančni ukrepi niso dovolj dorećeni in vaš reformni program je premalo natančen.

Slovenija Bruslju:

vam gre še veliko slabše in dobršen del naših problemov in težav ste nam zakuhali prav vi v Bruslju. Pometite najprej pred svojim pragom in se šele potem razmetavajte z nasveti drugim. V bedo in revščino ste pognali Grčijo in ji sedaj ne želite ali več niti ne morete pomagati. Skrbi vas le še za vaš denar in kako pod plaščem reševanja Grčije povrniti največji del denarja, ki ste ga velikodušno vlagali v grške projekte.

Grčija, Španija. Portugalska, Italija in sedaj še Slovenija ter tudi počasi že Francija, so ogledala vaše več deset let trajajoče politike vodenja EU, notranjih nasprotij in protekcionizma velikih, kapitalsko močnih in vplivnih lobijev.

Zapacali ste evropsko kmetijsko politiko, zapacali projekt »evro«, ki ga želite sedaj rešiti z vulgarnim unitarizmom in diktaturo ter prevlado manjšine članic nad večino.. Članice EU ste razvrstili v prvo, drugo, tretjo in sedaj še v četrto skupino in s tem uničili tisto najsvetejše kar je ideja združene Evrope vsebovala od samega svojega začetka.

Od velikih deklariranih načel svobode pretoka idej, ljudi in kapitala ni ostalo skoraj več nič. Kot  najslabši plenilci ste se obnašali v državah, ki so zapustile socialistični sistem in hitro postale vaš plen, ki ste ga izropali in osiromašili in ga boste sedaj zavrgli, ker vam ne daje več koristi. V Evropi niste rešili niti enega samega problema. Ste jih ali še poglobili ali pa zamrznili in ob tem ustvarili še ogromno novih.

Po vzoru ZDA ste tudi sami začeli izigravati vlogo svetovnega žandarja in pri tem hlapčevsko ministrirali v vseh vojnah, ki so jih v imenu kapitala in dobička ter pod krinko osvoboditve in uvajanja demokracije po svetu spočele ZDA.

Iz Evrope upanja in perspektivne bodočnosti ste Evropo za velik del svojih članic spremenili v Evropo strahu, brezperspektivnosti, siromaštva, socialne izključenosti, tlačanstva in suženjstva. Plemenske vojne na »smetišču narodov« ste zavestno zamrznili in nasprotja le še poglobili in namerno ter ciljno ves čas vzpodbujali. Sedaj ste jim priključili še Grčijo in tako območje zaokrožili za vaše nadaljnje intervencije s katerimi boste reševali le članice prve lige združene Evrope. Zgodovina se je ponovila v svoji najbolj kruti pojavni obliki.

Vse bolj očitno postaja, da Grčija še zdaleč ni problem združene Evrope, temveč je lahko njena rešitev, če boste to tam v Bruslju in še kje uspeli pravočasno in pravilno razumeti in tako ravnati. Rešitve za težave in probleme v Evropi združenih članic začnite iskati pri sebi ter pri privilegiranih članicah in ne tam kjer jih ne morete najti, ker jih tam ni in jih nikoli ni bilo.V tistem trenutku, ko se je Evropa začela spreminjati v Evropo nekaj gospodarjev in veliko hlapcev, je bilo z dobro staro združeno Evropo konec. Nova Evropa, ki ji prav ta čas postavljate temelje, je lahko le Evropa nasprotij, diktature, sovraštva, lokalnih vojnih spopadov, siromaštva, bede in lakote ter brutalnega izkoriščanja.



2 komentarja:

  1. odlično....zdaj moramo samo še počakati trenutne parlamentarce, da uporabijo to retoriko do Bruslja....pis of problem...

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja sej je dejansko tako. Ko kdo Sloveniji kaj svetuje se nanj takoj vsuje plaz kritik: "Kdo pa si ti...." , "Zase se brigaj...", "Služabnik ZDA..." bla bla bla.. :)

    OdgovoriIzbriši