petek, januar 06, 2017

Vsakemu tovrstnemu nasilju se je potrebno odločno upreti!

Vir: ŽURNAL24.si

Takšen bo račun za Pop TV in Kanal A

Izvedeli smo, kakšno mesečno naročnino na Pop TV in Kanal A boste morali plačevati oziroma jo bo za vas plačeval vaš operater.

Janez Zalaznik / Ljubljana
5. 1. 2017
Telemach in Telekom sta že podpisala, da bosta plačevala za Pop TV in Kanal A, Amis je menda tik pred podpisom, T-2 je tudi že napovedal, da programi Pro Plus ostajajo v ponudbi. V pogodbi, ki jo je Pro plus poslal malim kabelskim operaterjem, za letos zahteva 2,93 evra, za prihodnje leto pa 4,88 evra na mesec za vsakega naročnika. Objavljamo zneska z DDV (brez DDV je mesečna "naročnina" 2,4 evra letos in štiri evre prihodnje leto), saj bo z DDV tudi znesek, ki ga boste morali plačati na položnic



Za televizijske programe bo Operater, v mojem primeru Telemach, izdajatelju POP TV plačeval po posameznem naročniku dogovorjene zneske v višini:
- od 01.01.2017 do 31.12.2017 - 2,40 evra po naročniku, brez DDV mesečno
- od 01.01.2018 dalje pa - 4,00 evra po naročniku brez DDV mesečno



Seveda bodo operaterji ta strošek takoj zvalili na posamezne naročnike na način, da bodo ustrezno povišali cene paketov. Že doslej plačujemo mesečno po električnem priključku prispevek ( davek ) za spremljanje nacionalne RTV. Podobne zahteve po plačevanju TV programov pa sedaj najavljajo tudi že druge kabelske TV produkcijske hiše in očitno se je sprožil plaz domin. Ni torej več daleč čas, ko nam bodo, ne glede ali posamezne programe sploh kdaj spremljate ali ne, začeli zaračunavati " možnost spremljanja" vseh raznih frajtonerica TV programov, programov na katerih nastopajo razne vedeževalke in vedeževalci ter mnogi drugi čudaki, raznih kuharskih programov, programov polnih najbolj čudnih in celo slaboumnih ter neokusnih propagandnih sporočil ( reklam ) ter programov na katerih nastopajo razni lokalni veljaki in tretje razredni politiki, ki jih na večjih TV hišah niti do vratarjev ne spustijo. Velika večina gledalcev skoraj nikoli ali le tako mimo grede kdaj za kratek čas spremlja katerega od takšnih  programov in vendar jih Operaterji uvrščajo v obvezno shemo ponudbe paketov brez možnosti naročnika, da si sam izbere kaj želi plačevati in kaj imeti med možnostmi za spremljanje.

Pravice do izbire ne bo

Nič ne bo tudi s pravico do izbire, ki so jo zahtevali mnogi uporabniki pa tudi Zveza potrošnikov Slovenije. Želeli so, da se programi Pro plusa ponudijo kot plačljiv paket, kot na primer HBO. Iz osnutka pogodbe, ki smo ga pridobili v uredništvu, je jasno razvidno, da mora operater vse programe Pro plusa, to je Pop TV, Kanal A, Kino, Brio in Oto uvrstiti v osnovno programsko shemo oziroma pristopni program, o čemer smo že poročali.

Pa pravica do izbire vendarle obstaja in sicer je ta pravica v rokah nas naročnikov pri posameznih Operaterjih. Takoj, ko bo moj operater ( Telemach ) te stroške zvalil v novo ceno paketa "trojček" in jih prelil na položnico, bom odpovedal razmerje z Operaterjem in se odpovedal telefonu in TV programom iz njegove ponudbe. Okrog interneta pa se bova pogovorila in če bo kakšen drug Operater ugodnejši, bom tudi internet pri Telemachu odpovedal in sklenil naročniško razmerje pri drugem Operaterju. Preko sobne TV antene pa bomo na TV spremljali pač tiso kar bo ta antena lovila in pripravljen sem še nadalje plačevati prispevek za nacionalno TV ter popolnoma nič dodatnega. Še najmanj pa sem se pripravljen pustiti izsiljevati in ropati od ponudnikov slovenskih TV programov in Operaterjev ter še nadalje plačevati za nekaj deset TV programov, ki jih sploh nikoli ne gledam. Enostavno povedano, tega se več ne grem.

Enako in podobno bi morala ravnati tudi množica ostalih naročnikov pri vseh slovenskih Operaterjih  in enostavno odpovedati pakete ter nekaj časa potrpeti brez svojih priljubljenih TV programov. Pa bi hitro prišlo do ustreznih sprememb, ker ponudnike TV programov in seveda enako tudi Operaterje,  zanima le dobiček, ki pa bi z masovnimi odpovedmi zelo usahnil. Tokrat so se Operaterji in ponudniki TV programov interesno združili v škodo ter na račun velike razdrobljene in neorganizirane množice naročnikov. Edino naše orodje proti temu načinu ropanja naročnikov je, da se njihovim uslugam odpovemo. Država in državne institucije ne bodo namreč storile popolnoma nič, da bi takšno ropanje svojih državljanov preprečile in na tem področju naredile red in naročnike zaščitile. Ne bodimo torej ovce in se temu načinu ropanja odločno uprimo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar