ponedeljek, julij 13, 2015

Nemčija za napoved vojne Grčiji zlorablja EU!

Prav nobenega dvoma več ni in trdnost dokazov je tako močna, da lahko mirno zapišem, da je Nemčija obubožani Grčiji napovedala ekonomsko in finančno vojno ter pri tem še grobo zlorabila institucije
EU.

To kar se prav te dni dogaja v Bruslju, Parizu in Berlinu lahko nedvomno razumemo kot napoved preobrazbe EU evro skupine v politični, gospodarski ter predvsem finančni 4. Reich. Izsiljevanje in neusmiljeno poniževanje Grčije kot neodvisne države in enakopravne članice EU in evro skupine ter njene legalno izvoljene vlade in legitimne ter legalne referendumske odločitve grškega ljudstva, nima primerjave v sodobni povojni zgodovini Evrope. In to danes ponovno počne ta ista Nemčija, ki je Evropo in svet v prejšnjem stoletju kar dvakrat  pripeljala v stanje vsesplošnega medsebojnega klanja, rušenja in povzročila dve svetovni vojni apokaliptičnih razsežnosti.

Ko malo primerjamo kako so se posamezne evropske države pred drugo svetovno vojno odzivale na takratna ravnanja in izsiljevanja ter vojaške in ekonomske aktivnosti Hitlerjeve Nemčije z današnjimi razmerami v Evropi, se lahko le zgrozimo in ugotovimo, da se kljub milijonskim človeškim žrtvam ter neizmerljivi materialni škodi niso prav ničesar naučile. Skoraj vse iste države in v njih vladajoče politične elite, ki so se takrat prilizovale Hitlerju, sklepale z njim javne ali  tajne vojaške, ekonomske, politične in druge sporazume ter pakte, so tudi danes zbrane okrog Nemčije in ji pri ministriranju v ekonomskem, političnem in finančnem porazu ter uničenju Grčije strumno stojijo ob strani  ali nekatere celo aktivno sodelujejo.

Med ostalimi se tudi slovenske politične elite iz pretekle zgodovine očitno niso ničesar naučile in se ponovno tlačijo ter prilizujejo močnim in neusmiljenim. Pri tem pa se, da bi pred svojo domačo javnostjo opravičili svoja sramotna lakajska ravnanja in bi se kar najbolj priliznili aktualnim nemškim političnim elitam ter njihovim EU satelitom, poslužujejo prav nesramnih diskvalifikacij grške države, grškega ljudstva in aktualne grške leve vlade. Očitno bomo Slovenci morali ponovno ponoviti nekatere zgodovinske lekcije preteklih časov iz katerih se nismo prav ničesar naučili in se še manj spametovali. Pozabili pa smo tudi na star moder ljudski pregovor, ki pravi, da če nekomu, ki je v nesreči, že pomagati ne moreš, potem vsaj glej, da mu dodatno ne škoduješ. In vse slovenske politične elite, ( z izjemo Združene levice ( ZL )), ter del medijev in del propagandno zavedene slovenske javnosti počne prav to. Prijateljsko državo in partnerico v EU in skupini z evrom, ki so jo močne članice EU finančno ter ekonomsko popolnoma dotolkle in spravile na kolena in ljudstvo v vsak dan hujšo bedo, Slovenci preko svojih neolibarlnih elit sedaj še od daleč brcamo in grškemu ljudstvu prav neprikrito in javno privoščimo vse hudo kar jih je že doletelo in tudi vse tisto kar jih naj bi še. Kako že v ljudskem jeziku pravimo tistemu slabiču, ki se v varnem zavetju močnih izživlja na slabšem od sebe? Odgovorite si sami.

Nemčija seveda danes ne želi več prav nič slišati, da je bila po drugi vojni, ko je bila vojaško in ekonomsko ter tudi moralno popolnoma poražena, deležna odpisa vseh dolgov in da so zahodni zavezniki za njeno obnovo leta 1947 pripravili celo tako imenovani Marshallov načrt in ga tudi izdatno financirali. Prav tako danes Nemčija  ne želi več nič slišati, da je bila med drugo vojno vojaški okupator v Grčiji in je to deželo prav neusmiljeno finančno ter ekonomsko izsiljevala, ropala in siromašila ter je odgovorna za tisoče ljudskih žrtev. Lahko se danes Nemčija in njeni EU ministranti v uničevanju Grčije delajo kakor, da se druga svetovna vojna nikoli ni dogodila. Vendar zgodovina še kako dobro pomni in tudi dokaze hrani. Prav tako se ne bo dalo zamolčati ali skriti vsega tega kar se je vsaj v zadnjih  30. letih dogajalo v Grčiji in kdo ter s katerim denarjem in kakšnimi nameni je na oblasti držal desničarske grške elite. Kdo in zakaj je že skoraj bankrotirano Grčijo vključil v sistem evra, ves čas svetoval pri prestrukturiranju grškega gospodarskega sektorja in to vse tako dolgo dokler država ni ostala le z malimi zasebnimi podjetji in natakarji, kuharji ter sobaricami in Grčijo ter njene desničarske elite vse do lanskega leta z izdatnimi finančnimi injekcijami držal ekonomsko in finančno nad vodo.

Takoj, ko je Grčija dobila levo vlado, ki jo je ljudstvo izvolilo, ker se je zavedalo, da tako dalje naprej več ne gre in da so v nekaj letih zapravili svojo bodočnost, pa je skoraj celotna EU z Nemčijo na čelu prav ponorela in tej levi vladi, ki vodi državo le kakih šest mesecev, v nekaj dnevih izstavila račun za vsa pretekla leta, ko so Grčijo vodile desničarske vlade in jim pri tem niso ponudili prav nobenih realnih možnosti sprejetja kakšnih sprejemljivih in ekonomsko ter finančno vzdržnih kompromisov. Nemci so Grke in njihovo levo vlado postavili pred zid s svojo zahtevo, vzemi to kar smo ti vrgli na mizo ali pa pusti in pojdi iz evro skupine in EU ter v bankrot in skoraj zagotovo v državljansko vojno. To in takšna je torej današnja EU ter predvsem njen evro del, ki se in v to res ne kaže več dvomiti, vedno hitreje spreminja v 4. Reich. Temu procesu pa se morajo takoj in še pravočasno odločno zoperstaviti vse demokratične in svobodomiselne družbene skupine  po celotni združeni Evropi kot tudi v Sloveniji. Dve travmatični zgodovinski izkušnji v preteklem stoletju sta bili več kot dovolj in si tretje ne smemo in si je zaradi bodočnosti naših otrok in vnukov niti ne moremo privoščiti.



Pravkar pa sem v medijih prebral, da je predsednik grške vlade pristal na izsiljevalske pogoje in s tem razglasil kapitulacijo grške države. Bo kapitulacijo potrdil tudi grški parlament in bo to sramotno dejanje sprejelo tudi grško ljudstvo pa bomo v naslednjih dneh šele videli. EU je vsekakor izgubila danes nedolžnost in začelo se bo pisati novo poglavje EU zgodovine. Kot bi rekel nekdanji predsednik države Milan Kučan: jutri je nov dan, ki pa zagotovo ne bo lepši od teh, ki smo jih v EU doslej preživeli skupaj.


1 komentar:

  1. TOČNO TAKO JE ! Firerko bi bilo treba "UJETI v KRIŽEC" in grška kriza bi bila REŠENA !

    OdgovoriIzbriši