nedelja, oktober 16, 2016

Povzemam v objavo: Inkvizicija v tvoji vagini!

Inkvizicija v tvoji vagini

14 oktober 2016 Katerina Vidner Ferkov


Oddaja Tarča je predvajala poizkus inkvizicije nad vaginami. Malo rezanja po maternici in duši, da se ve, kdo je v Sloveniji gospodar vesolja. Zavod Živ!m, ta vatikanski stvor, je z zloveščim nasmeškom teptal pred ekrani pravice, za katere so ženske umirale. V roza krilu z belo obrobo je direktorica zavoda s svetovnim nazorom razpona pisarniške sponke razpredala o psihologiji žensk. Mogoče je to dobra poteza pri verouku za nižje stopnje in pri tistih, ki se pridejo na njihova predavanja pogret ali iščejo identiteto ob deci zastonj soka.

RKC, ki poveljuje zavodu Živ!m, psihološko stisko po splavu povzdiguje do pekla. Dajmo, pokličimo žensko, ki jo je kot otroka zlorabil slovenski duhovnik, in žensko, ki je naredila abortus, ker nima za preživetje. Dajmo, bomo tehtali bolečino? Bi to radi? Odkopane so preštevilne kosti otrok pod cerkvenimi ustanovami. Boste vsako pomočili v žegnano vodo? Zakaj ne predvajate »filmčkov« o pokolih in kraji otrok s strani katoliške cerkve? Glejte svoja trupla, ne naše vagine.
Ali zavod Živ!m obravnava tudi travme posiljenih otrok s strani katoliških duhovnikov? Ali ste kaj v depresiji zaradi tega, se kaj zbujate ponoči ali raje potlačite? Dajmo, povejte. Ni dovolj morilsko mogoče kot splav? Tisoči otrok ubitih v imenu križa, rojenih, vas kaj gledajo s svojimi očmi, polnimi groze?

Ob takih vernikih bi Kristus še enkrat umrl na križu. Vera, oxfordske raziskave, omenjanje ironije - dejansko lahko rečemo o vaši kakofoniji argumentov proti splavu le: »Bog nam pomagaj!«
RKC predalgam, da gledajo v mednožje moških in se tam zadržijo precej dolgo. Razmišljajte o tem, o vazektomiji mogoče? Potem ne bodo srčki utripali in ženske ne bodo morilke. Rešimo to pri moških, prav? Pri teh klenih dedcih, ki natepavajo počez in pošrek? Mogoče so tudi taki v zavodu Živ!m? Oh, ne. Vaši ga primejo samo kadar lulajo ali ustvarjajo čudež življenja. Pardon.

Vatikana se drži gnusna bolezen inkvizicije, kar pomeni hudo sovraštvo in potreba po nadziranju žensk. Severnoameriška ljudstva, ki so z veseljem sprejela nauk o Jezusu ali tista v Južni Ameriki, je vseeno čakala počasna in boleča smrt. Tako v Kanadi kot v Avstraliji, če so domačinke rodile še toliko krščenih otrok, so jih degradirali v umazano cunjo. Ne v kristjana ne v človeka, v sužnja, v lupino osebnosti, ki so jo mazali s krivdo in ničvrednostjo do konca njegovih ali njenih dni.
V Njegovem imenu. O tem se boste pogovorili z Njim. Čaka vas. Osebno. Mojo vagino medtem pustite pri miru in vse kar se v njej dogaja. S svojimi krščanskimi ideali raje umivajte bolne in osamljene in ližite gnojne rane odvisnikom, če želite zveličanje. Vagine pustite pri miru. Dovolj!
Jezus je zaščitil prostitutko, kurbo. RKC in podaniki niste zmožni toliko sočutja, da bi zagrnili plašč nad nesrečnicami, ki abortirajo, ampak jim kažete utripe srca. Seveda so ženske, ki so splavile nesrečnice in vi to veste, to izkoriščate, medtem, ko s pošastnim pohlepom srkate slovenske gozdove, nepremičnine, vse, kar se da bogastva tega sveta. Še in še in še!

Miru duha nimate, z begotnimi očmi in zlaganim zanosom zakrivate tiste vernice in vernike in božje služabnike, ki živijo usmiljenje. Medtem se vi razkazujete s svojim razsojanjem o življenju in smrti, ki ni v vas in ne po vas, nikoli ni bilo in ne bo. Na srečo.

Angelca Likovič je s svojo izjavo v oddaji o posiljenih ženskah, ki naj bodo srečne, da rodijo (!) za strokovno obravnavo. S strahom se sprašujem ali obstaja še kakšen posiljevalski ravnatelj in ravnateljica, ki ga ali jo za taka humanistična načela redimo v državnih jaslih? Ali tako razmišljajo o svojih učenkah?
Hvala gostujočima ginekologinjama Mateji Novak Kožuh in Dunji Obersel Kveder, da sta trezno in dostojno govorili o pravicah žensk, prav tako dr. Metki Mencin Čeplak in ginekologu Marcu Grgoletu.

Gospe Vidi Petrovčič zgolj omemba, da tema o splavu ni smešna.

»Filmček o čudežu življenja« kot je povedala Katarina Nzobandora z zavoda Živ!m, torej nabijanje krivde gratis, ki smo ga uzrli na fasadi RKC v Ljubljani, je ameriški. Ni ga čez uvoženo demokracijo. Naj so bombe, teroristi ali splav. Amerika rulz, Palestina, dom Jezusa Kristusa je v ruševinah. Vsaka podobnost je, kajne, naključna.

Ni komentarjev:

Objavite komentar