sobota, september 19, 2015

Slovenci ponovno dokazujemo, da nismo dorasli izzivu časa, ki ga živimo!

Že lep čas se sprašujem ali Slovenci na tem svetu res ničesar ne razumemo ali pa se le delamo tepce in slaboumno sledimo navodilom, napotilom in ukazom od zunaj. Le nekaj dni je preteklo od takrat, ko so nekateri naši politiki, ki so jim sledili mediji in potem še nekakšni človekoljubni aktivisti zlivali žolč na dejanja  madžarskih oblasti v ravnanju z migranti, ki so iz Srbije masovno vstopali v njihovo državo. In prav toliko malo časa je preteklo od takrat, ko so avstrijski in nemški mediji prikazovali prizore prisrčne dobrodošlice migrantom, ki so jim jih pošiljale madžarske krute in nehumane oblasti. Nemška kanclerka Merklova je zganjala neverjetno demagogijo in se celo hodila slikat z migranti ter se ob tem še na veliko razmetava z nasveti in zahtevami oblastem drugih južnih držav EU in Srbiji ter Makedoniji. Danes je seveda že vse drugače in hudič je vzel šalo. Merklove ni več prav nič slišati in Nemci grozijo z zaprtjem svojih meja, enako se jim pridružujejo tudi Avstrijci in enake zahteve vedno bolj glasno izražajo Francozi.

Srbi poročajo, da njihovo mejo z Makedonijo vsak dan v povprečju prečka dva tisoč migrantov, podobno seveda poročajo Makedonci in Grki. Nekatere verodostojne mednarodne organizacije poročajo, da se na bližnjem vzhodu na odhod v Evropo pripravlja še najmanj od 2,5 do celo 4 milijonov migrantov, ki se v valovih podajajo na pot.  Pa ta balkanska pot migrantov, ki nas najbolj zadeva ni edina po kateri se Evropi dogaja selitev narodov. Prihajajo tudi preko Sredozemskega morja na obalo Italije in kaj se potem s temi migranti dogaja danes iz medijev ne zvemo skoraj več nič. Kje so tisoči teh migrantov, kdo skrbi zanje, kje se jih namešča in kakšno usodo so jim namenili? Tudi nas v Sloveniji usode teh migrantov danes , ko smo dobili svoje, niti najmanj več ne zanimajo.

Vsi se danes na veliko ukvarjamo s posledicami nekih preteklih hudo zgrešenih kolonialnih politik naših vojaških, političnih in ekonomskih zaveznikov , ki smo jim ves čas tudi Slovenci pritrjevali, v nekaterih njihovih aktivnostih tudi tako ali drugače sodelovali, njihova krvoločna in rušilna dejanja opravičevali  ter podpirali. Pri tem pa prav grdo zavajali svojo slovensko javnost, lagali in se sprenevedali, ker politične, vojaške ter finančne elite ZDA, militantne alianse Nato in združene EU imajo seveda vedno prav in najbolje vedo kaj delajo in kaj naj bi bilo dolgoročno dobro za njih in s tem seveda tudi za nas. Skupaj  s temi "zavezniki" smo tako tudi sami sodelovali v destabiliziranju celotnega Bližnjega vzhoda vse tja do Afganistana ter Pakistana in severa Afrike.  Prav vse dežele tega prostora smo pahnili v krvav in smrtonosen vojni vihar, ki ga sedaj ustaviti ni več mogoče in prave posledice za Evropo ter s tem tudi za nas bodo šele sledile. Valovi teh migrantov s katerimi se danes srečujemo in nam trkajo na vrata ter motijo naš pravičniški mir, so le najblažja posledica nepremišljenih ter imperialističnih dejanj ZDA in EU ter njihove skupne vojaške organizacije Nata. Pravo in veliko bolj neprijetno ter neobvladljivo nam vsem šele sledi.

In kakor da se iz grozljive polomije zahodne politike na Bližnjem vzhodu ter severnem delu Afrike nismo zahodnjaki ničesar naučili in dobili nobene lekcije, se je popolnoma enak scenarij kot je bil uporabljen v Iraku in Libiji ter neuspešno izveden v Siriji, potem ponovil še v Ukrajini. Isti režiserji in enaka metoda, le s to razliko, da pa so tokrat zahodni zavezniki stopili na žulj Rusiji, ki je tokrat krepko pokazala zobe in zahodnjake postavila na trdna tla. Danes o Ukrajini skoraj nihče več ne razmišlja in le malo koga še zanima kaj se z ljudmi v tej deželi res dogaja. Od velikih besed in obljub ter zavez zahodnjakov danih Ukrajincem v času izvedbe državnega udara in organizaciji krvave državljanke vojne, ni ostalo več nič. Ukrajincem pa pa so ostali notranji krvavi konflikti, grozi jim nadaljevanje razpada države, medsebojno sovraštvo, ki ga umiriti sedaj ne more več nihče ter vsem skupaj velika porušena in vsak dan bolj revna in brezperspektivna država. To je rezultat politike EU, Nata in ZDA. Poljaki imajo prav, ko pravijo, da je nov migrantski val mogoče pričakovati tudi iz Ukrajine. Seveda pa Poljaki danes ne želijo več slišati, da je eden od treh zunanjih ministrov držav članic EU, ki so prišli v Ukrajino in tam prižgali državljansko vojno ter s tem povzročili kaos, bil tudi njihov.

Da bodo Hrvati z migranti, ki so iz Srbije prišli k njim, storili to kar so, sem pričakoval in tudi napovedal. Zmotil sem se le v času, ker sem menil, da bodo vzdržali le nekaj več časa in si tako pridobili več razlogov ter humanitarnih alibijev. Kdor je od Hrvatov pričakoval kaj drugega je ali patološki naivnež ali pa navaden tepec. Hrvati se namreč le redko kdaj izneverijo svoji zgodovinski tradiciji. Srbi bi ob komentiranju hrvaškega ravnanja verjetno hudomušno  rekli: znam te puško odkad si pištolj bila!

Slovenija je seveda v povsem drugačni situaciji kot Hrvaška, ker je zadolžena za varovanje schengenske meje in jo zavezujejo pravne ter organizacijske zaveze EU glede varovanja schengenskih meja. Teh zavez jo lahko osvobodi le Bruselj, ki pa molči in neprizadeto opazuje kaj se dogaja v južnih deželah EU. Tako so neumestne zahteve nekaterih človekoljubnih aktivistov v Sloveniji, da država Slovenija sama suspendira načela in določila ter obveznosti iz schengena. Tega seveda pravno ne sme storiti in tako nase prevzeti odgovornosti in posledic razpada schengena, ker bo država Slovenija tako ali tako morala kapitulirati zaradi navala migrantov in si bo tako pridobila vsaj humanitarni ter organizacijski alibi za padec slovenske schengenske meje EU. Vprašanje seveda je kako bo v naslednjih dneh ravnala Avstrija kamor so migranti na svoji poti na sever Evrope tudi namenjeni. Če Avstrija uspešno zapre svojo mejo s Slovenijo, se bomo znašli v hudih humanitarnih, organizacijskih, varnostnih ter tudi notranje političnih težavah. Ker Slovenija nima na razpolago  finančnih, prostorskih, kadrovskih ter še mnogih drugih nujno potrebnih resursov, da bi lahko prezimila  sto in še več tisoč migrantov, ki se nam približujejo in katerih prihod lahko v naslednjih dneh, tednih ter mesecih pričakujemo. Tudi, če bi EU Sloveniji odprla takojšen ter neomejen dostop do finančni sredstev EU, bi se država sesula sama vase in nastal bi nepopisen kaos z nepredvidljivimi posledicami.

Če se države članice EU v sredo v Bruslju ne uspejo dogovoriti za ukrepe takojšnjega reševanja problematike migrantov in se aktivnosti takoj ter operativno uspešno ne začnejo izvajati, bo Slovenija primorana ravnati enako kot ravna že nekaj dni Madžarska. Slovenija enostavno ne more pristati, da bi celotna država postala zimsko migrantsko taborišče v katerem bi nekaj sto tisoč migrantov čakalo kdaj se bo EU zganila in kaj bo z njimi nadalje počela. Naj se to sliši še tako nehumano, nečloveško ali kakor koli to želi kdo imenovati, bo takšno ravnanje države Slovenije nujno ter neizbežno, da se zavaruje država, mir in varnost v državi ter prebivalstvo države. To nujo spoznavajo sedaj že Nemčija in Avstrija, na to opozarja Francija in to je pred tedni spoznala Madžarska ter pred tremi dnevi Hrvaška, ki je ob vsem tem še pozabila, da je članica EU in tudi soodgovorna za varovanje določil schengena, čeprav ni vključena. Prihaja čas, ko bodo morala tudi v Sloveniji čustva prepustiti mesto razumu. Verjamem, da je slišati kruto, vendar mi Slovenci oziroma vsi državljani ter državljanke naše države smo svoj čas za izkazovanje humanosti in človekoljubnosti zamudili takrat, ko nismo nič rekli in še manj storili, ko so naši zavezniki, tudi v našem imenu in z našim blagoslovom, vojaško napadli Afganistan, Irak, Libijo in Sirijo ter organizirali revolucije v Egiptu, Tuniziji, Ukrajini in še kje ter tam množično morili, rušili in uničevali države iz katerih nam migranti sedaj trkajo na vrata. Za vse to in še kaj se nam danes izstavljajo računi.

S poplavo naraščajočega sovražnega hujskaštva proti migrantom na eni strani ter s slaboumno ter demagoško humanistično propagando na drugi, se noben problem ne bo razrešil. Slovenija ne more rešiti Evrope, morala pa bo reševati sebe, če se v EU takoj ne zganejo. Tudi pozivi nekaterih, da je potrebno problem množičnega prihoda migrantov v Evropo reševati tam kjer je nastal, je navadno zavajanje ter sprenevedanje in zapiranje oči pred realnostjo, ker tam od koder migranti prihajajo še nekaj desetletij ne bo mogoče ničesar bistvenega razrešiti, ker so naši zahodni zavezniki tam vse porušili in uničili. In seveda to še danes uspešno počnejo. Še kako prav je imel Marx, ko je zapisal, da kapitalizem krize rešuje tako, da ustvarja nove.

ZADNJA DOBRA VEST! 19.09.2015 ob 23.30 uri

SPLETNI MEDIJI POROČAJO:


Celotna skupina tujcev, ki je bila danes nastanjena v centru v Gornji Radgoni je po 17. uri samovoljno zapustila center ter odšla proti Avstriji. Avstrijski varnostni organi so jim omogočili prehod meje.
Na sejmišču v Gornji Radgoni je bilo nameščeni okrog 350 tujcev, ki so odšli proti Avstriji, kjer so jih sprejeli v državo. Nastanitveni center v Gornji Radgoni pa verjetno ne bo dolgo sameval, saj so na poti že nove skupine, ki so jih popisali in jih bodo namestili tukaj. 

Kljub ugodnemu razpleti ostaja  gornji poziv predstavnikom slovenskih oblasti aktualen. ker bodo na izpraznjena mesta v nastanitvenih centrih v Sloveniji prišle nove skupine nesrečnikov z enakimi usodami in cilji in tako prav vse naše človekoljubne zaveze, da jim nesebično pomagamo, ostajajo. In kot je nekdo nekoč dejal ali zapisal: ne po naših besedah, temveč po naših dejanjih nas bodo sodili!






Ni komentarjev:

Objavite komentar