sobota, december 24, 2011

Posledice čestitke iz Beograda

Šušlja se, da je srbski podpredsednik vlade Ivica Dačič po pooblastilu svojega predsednika Tadiča, po končanih volitvah in preštetih volilnih glasovih v Sloveniji, poklical relativnega zmagovalca volitev Zorana Jankoviča ter mu čestital  na odličnem volilnem rezultatu. Preden je odložil slušalko naj bi še dodal, da tam kjer je en sam srbski grob je Srbija.

Jankovič naj bi se mu lepo zahvalil za čestitko in dobre želje ter Dačiča opozoril, da tisto načelo o grobovih in srbski zemlji že dolgo več ne velja ter da sedaj v novih časih velja načelo, da tam kjer je Merkator je tudi Slovenija.

Ta pogovor naj bi po tajnih prisluškovalnih kanalih spremljali Hrvati, ki so takoj ukazali nakup Merkatorja po vsaki ceni. Zmotali so Pahorja glede Piranskega zaliva, niso pa prepričani, da bi šlo tako lahko tudi z Jankovičem. S tajno depešo so Hrvati o vsebini pogovora takoj obvestili Sarkoziya in Merklovo ter modre može v Bruslju, ki so potem zaukazali drugačno sestavo vladajoče koalicije v Sloveniji, ker se je pri prodaji Merkatorja začelo zapletati in je obstajala nevarnost, da se Slovenija teritorialno razširi skoraj čez  polovico Balkana.


Kaj vse lahko v mednarodni politiki povzroči en sam vljuden telefonski pogovor.

Ni komentarjev:

Objavite komentar